MÜFTÜLÜK VE EMNİYETTEN KADES SEMİNERİ

GAZİPAŞA İlçe Müftülüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Gazipaşalı kadınlara "Kadına Yönelik Şiddet ve KADES uygulaması" semineri verildi.

EĞİTİM 17.12.2022 12:07:00 0
MÜFTÜLÜK VE EMNİYETTEN KADES SEMİNERİ

Gazipaşa İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) ve İlçe Emniyet Müdürlüğü, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve şiddetin önüne geçilmesi amacıyla ortak bir çalışma düzenledi. Müftlük ve Emniyet personeli tarafından Gazipaşalı kadınlara "Kadına Yönelik Şiddet ve KADES uygulaması" semineri verildi. 

Konuya ilişkin Gazipaşa İlçe Müftülüğünden yapılan açıklamada, “Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak "Kadına Yönelik Şiddet ve KADES uygulaması" semineri düzenlendi. Gençlik Merkezimizde gerçekleştirdiğimiz programa Kur'an Kursu hocalarımız, din görevlerimizin eşleri ve Kur'an Kursu öğrencilerimiz katıldılar. Emniyet mensuplarımız tarafından gerçekleştirilen seminerde önce kadına yönelik şiddetle ilgili genel bilgilendirmeler ve böyle bir durumla karşılaşan kadınların nerelere müracaat edebilecekleri anlatıldı. Sonra hanımlara KADES uygulaması tanıtılıp telefonlara bu uygulamanın birlikte kurulumu gerçekleştirildi” ifadeleri kullanıldı.