MÜFTÜ BAŞAR: KUTSALIMIZA DOKUNULAMAZ

GAZİPAŞA İlçe Müftüsü Fahri Başar, İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılması olayına tepki gösterdi. Alçak provokasyonu lanetleyen Başar, İsveç mallarının boykot edilmesi yönünde çağrıda bulundu.

GÜNDEM 24.01.2023 13:51:00 0
MÜFTÜ BAŞAR: KUTSALIMIZA DOKUNULAMAZ

İsveç’te, aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan’ın Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakmasının yankıları devam ediyor. Antalya Yivli Minare camiinde düzenlenen ve Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya ile ilçe müftüleri ve gençlerin katıldığı programın ardından konuşan Gazipaşa İlçe Müftüsü Fahri Başar, İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılması olayına tepki gösterdi. “Kutsalımıza dokunulamaz” diyen Müftü Başar, “Mukaddes değerlerimizi hiçe sayarak kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e hakaret etmeye kalkan kendini bilmez densizler, İsveç’te gösteri yapmaya çalışmaktadırlar. Ayrıca bu gösteri devletin izni ile gerçekleştirilecek” ifadelerini kullandı. 


“İSVEÇ’E KADAR GİTMEYE HAZIRIZ”


İsveç’e kadar gitmeye hazır olduklarını ifade eden Gazipaşa Müftüsü Başar, İsveç mallarının boykot edilmesi yönünde çağrıda bulundu. Müftü Başar, “İslam’a ve Kutsal kitabımız Kuran’a yapılan bu saldırıyı lanetliyor. Ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz. Bugün (Dün) sabahleyin Antalya Yivli Minare camiindeydik gerektiğinde İsveç’e kadar gitmeye hazırız. Kafirler istemese de Allah Nurunu tamamlayacaktır. İsveç mallarını boykot ederek tepkimizi ortaya koyalım” diye konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27