MÜFTÜ BAŞAR: "CAMİLERİMİZ ŞENLENDİ"

GAZİPAŞA İlçe Müftüsü Fahri Başar, yaz Kur’an Kursları ve camileri ziyaret ederek eğitim alan öğrencilerle bir araya geldi.

8.07.2024 10:08:00 0
MÜFTÜ BAŞAR:

İlçe Müftüsü Fahri Başar, Gazipaşa’da her yıl yüzlerce çocuğun Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği Yaz Kur’an Kurslarına ve camilere ziyaret gerçekleştirdi. Burada ilk ve ortaokul seviyesindeki öğrenciler ile bir araya gelen Müftü Başar, bir süre öğrencilerle sohbet etti. 7 hafta boyunca dini bilgiler, ibadet, ahlak, siyer ile adab-ı muaşeret derslerinin verileceği kurslarda Başar, öğrencilere başarı dileklerinde bulundu. 


“CAMİ VE CEMAAT ŞUURU KAZANIYORLAR”
Kurs hocalarından da eğitimler hakkında bilgiler alan Gazipaşa İlçe Müftüsü Başar, ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada “Yaz Kuran Kurslarının başlamasıyla birlikte camilerimiz yeniden şenlendi. Camilerimizi ve kurslarımızı ziyaret edip, öğrencilerimiz ile hasbihal ettik. Camilerimizde ve Kur’an Kurslarımızda eğitimlerimiz sabah saat 9.00’da başlayıp, öğle namazına kadar sürüyor. 16 Ağustos’a kadar devam edecek kurslarımızda kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim öğrenmenin yanında sosyal, kültürel ve sportif aktiviteler de yer alıyor. Bununla birlikte öğrenciler dini bilgiler, ahlak bilgisi ve siyer gibi dersleri deneyimliyorlar. Ayrıca çocuklarımız yaz kurslarında camiye gelerek cami ve cemaat şuurunu elde ediyor. Kurslarımıza kayıtlar devam ediyor. Kayıt için cami görevlilerimizden, Kur’an Kursu öğreticilerimizden ve Müftülüğümüzden bilgi alabilirsiniz.” ifadelerini kullandı. >Vildan RENDE