MÜDÜR GÜL’ÜN TALEBİNE ONAY ÇIKTI: ÖĞRENCİLER MAĞDUR OLMAYACAK

.

GÜNDEM 21.08.2024 09:14:00 0
MÜDÜR GÜL’ÜN TALEBİNE ONAY ÇIKTI: ÖĞRENCİLER MAĞDUR OLMAYACAK

Beyrebucak İlk ve Ortaokulunun Çobanlar İlk ve Ortaokuluna nakledilmesi sonucu, okulda oluşan yoğunluk nedeniyle sabahçı-öğlenci şekilde devam eden eğitim ve öğretim faaliyeti, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gül’ün girişimleri sonucunda sona erdi. 


TÜRKİYE’DE, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen iki büyük deprem felaketinden sonra tüm yurtta kamu binalarının depreme dayanıklılığı hakkında çalışmalar başlatılmıştı. Bu kapsamda Antalya Valiliği de okul yapılarının güvenliğine ilişkin çalışma yürütmüş, Gazipaşa’da da riskli olduğu düşünülen okullar deprem dayanıklılığı testine tabi tutulmuştu. Yapılan incelemeler sonucunda Beyrebucak İlk ve Ortaokuluyla ilgili “Depreme dayanıksız” raporu verilmiş,  okul tahliye edilmiş, öğrenciler ise Çobanlar İlk ve Ortaokuluna nakledilmişti. 


OKULDA YOĞUNLUK OLUŞTU
2023-2024 Eğitim ve Öğretim Sezonu’nu okullarından ayrı geçiren Beyrebucaklı öğrenciler, geçtiğimiz yılı Çobanlar İlk ve Ortaokulunda tamamladı. İki mahallenin öğrencilerinin tek okulda birleştirilmesi ise okulda yoğunluk oluşturdu. Sabahçı-öğlenci şekilde eğitim ve öğretim faaliyetini sürdüren okul, sabah erken saatlerde kapılarını açıp, akşam karanlığında kapattı. 


MÜDÜR GÜL KONUYA EL ATTI
Gazipaşa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, öğrencileri ve velileri rahatsız eden konuyla ilgili girişimde bulundu. Öğrencilerin daha iyi koşullarda eğitim almasını, öğretmenlerin ise daha iyi koşullarda eğitim vermesini hedefleyen Müdür Gül, öğrencileri, öğretmenleri ve velileri rahatlatacak yeni bir uygulama için rapor hazırlatmıştı. Rapora göre, Çobanlar İlk ve Ortaokulunda eğitim gören Beyrebucaklı ortaokul öğrencilerinin Macar Fahri Özçelik İlk ve Ortaokuluna tahliyesi, Beyrebucaklı ilkokul öğrencilerinin ise Çobanlar İlk ve Ortaokulunda kalması gündeme gelmişti. 


MÜFETTİŞLERİN ONAYI VERDİ
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül’ün talebi üzerine Gazipaşa’ya gelen milli eğitim müfettişleri Beyrebucak İlk ve Ortaokulu, Çobanlar İlk ve Ortaokulu ile Macar Fahri Özçelik İlk ve Ortaokulunda incelemelerde bulundu. Müdür Gül’ün raporlarını da gözden geçiren müfettişler, konuyla ilgili olumlu görüş bildirdiler. Buna göre, Beyrebucaklı ortaokul öğrencileri Macar’a nakledilecek. Beyrebucaklı ilkokul öğrencileri ise Çobanlar’da eğitimlerine devam edecek. Müdür Gül’ün girişimi, müfettişlerin onayı sonucunda Çobanlar okulunda geçen yıl uygulanan sabahçı-öğlenci uygulaması bu yıl ortadan kalkacak. Beyrebucaklı öğrenciler 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Sezonu’nda Çobanlar ve Macar’daki eğitimlerine taşımalı sistemle devam edecek, öğrencilere öğle yemekleri ise ücretsiz şekilde verilecek. 
 

OKULUN AKIBETİ MERAK KONUSU 
Yıkım kararı çıkartılan ve tahliye edilen Beyrebucak İlk ve Ortaokuluyla ilgili herhangi bir işlem yapılmadı. Hükümetin tasarruf politikası nedeniyle ülke genelinde uygulanan tasarruf tedbirlerine bakılırsa, Beyrebucak İlk ve Ortaokulunun yıkım ve yeniden yapım işi bir hayli zaman alacağa benziyor. Mahalle sakinleri ise, çocuklarının farklı mahallelerdeki okullarda zorluk çektiğini dile getirerek, Beyrebucak’taki okulun yeniden inşa edilerek bir an önce faaliyete geçirilmesini istiyor. >Geylani TOPALOĞLU