MTAL KADINA ŞİDDETE DUR DEDİ

Gazipaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencileri ve öğretmenleri, AHENK projesi kapsamında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde farkındalık çalışması yaptı.

GÜNCEL 26.11.2022 10:19:00 0
MTAL KADINA ŞİDDETE DUR DEDİ

Cuma pazarı girişine stant açan öğretmenler ve öğrenciler, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla vatandaşlara broşür dağıttı.

Antalya Valiliği’nin başlattığı Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi (AHENK) etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Projenin amacı çağın becerileri ve insani değerleriyle donanmış, yaratıcı ve girişimci çalışmalar ile fark yaratarak bilime sevdalı, kültüre meraklı, duyarlı, nitelikli, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirmek olarak belirlenmişti. Bu amaç doğrultusunda il genelinde düzenlenen farklı etkinliklerden bir tanesi de Gazipaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından düzenlendi. Gazipaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, proje kapsamında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde cuma pazarına kadına yönelik şiddete karşı mücadele standı kurdular. İlçe halkının dikkatini çeken stant fazlasıyla ilgi gördü. Proje kapsamında düzenlenen etkinliklerde öğrencileri yalnız bırakmayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, standı ziyaret etti. Yapılan farkındalık çalışması hakkında bilgi alan Gül, öğrencileri tebrik etti.

Öğrenciler 25 Kasım gününde kurulan stantta en önemli amaçlarının kadının insan haklarının korunması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak, kadınların sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal yaşamdaki konumlarını güçlendirmek, hak, fırsat ve imkanlardan eşit biçimde yararlanmalarını sağlamak olduğunu belirttiler.

25 Kasım günü, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla 1999 yılında Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kabul edilmişti.


Anahtar Kelimeler: KADINA ŞİDDETE