MR’A KAVUŞTUK

.

SAĞLIK 5.09.2023 09:39:00 0
MR’A KAVUŞTUK

Gazipaşa, yıllardır beklediği MR cihazına nihayet kavuştu. AK Parti Gazipaşa Belediye Başkan Aday Adayı ve AK Parti eski İlçe Başkanı Ali Doğan ile Antalya İl Sağlık Müdürü Oğuz Karahan’ın girişimleriyle Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne getirilen MR cihazı,  deneme ve test çekimlerine başladı. 

 

GAZİPAŞA’DA ilk olarak 2017 yılında yapılan AK Parti Gazipaşa 6. Olağan ilçe Kongresinde Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne MR (Manyetik Rezonans) cihazının getirileceği sözünün verilmesinin ardından yıllardır yılan hikayesine dönen ve ilçeye bir türlü kazandırılmayan MR ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Gazetemiz tarafından da takibini yaptığımız ve sık sık gündeme taşıdığımız MR cihazı nihayet ilçeye getirildi. 

 

DENEME VE TEST ÇEKİMLERİNE BAŞLANDI

2024 yılının mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gazipaşa Belediye Başkan Adayı olması beklenen eski ilçe başkanı Ali Doğan ve Antalya İl Sağlık Müdürü Oğuz Karahan’ın girişimleriyle Emar (MR) ünitesi, bir TIR’la Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne getirildi. Daha önce hastanede ünitenin kurulacağı alan belirlenmiş ve kurulum yapılacak yerin betonları kırılarak cihaza yer açılmıştı. MR’ın gelmesinin ardından ise kurulum çalışmaları tamamlanarak deneme ve test çekimlerine başlandı.

 

“VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTTUK” 

Ali Doğan, yaptığı basın açıklamasında MR cihazıyla ilgili “Verilen sözlerin arkasındayız ve sonuna kadar takipçisiyiz demiştik. Nihayetinde de Gazipaşa’mıza verdiğimiz sözü tuttuk.” dedi. “Bazı prosedürler gereği ufak tefek gecikmeler oldu” diyen Doğan, “Ama vatandaşımız şunu bilsin ki biz her zaman olayın takipçisiydik. Hastanemize MR Görüntüleme ve Raporlama Hizmet Alım Talebi bakanlıkça uygun görülmüştü. İl müdürlüğümüz ile yapılan görüşmeler sonucu hastanemize alım yetki devri verilmesi planlanmıştı. Temmuz’da ihalesi yapıldı ve ardından da sözleşmesi yapıldı. Çok şükür MR artık hastanemize geldi ve cihazın kurulumu yapıldı. Başta eski Dışişleri Bakanı, AK Parti Antalya Milletvekili ve NATO Parlamenter Asamblesi (PA) Türk Delegasyonu Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu’na, Antalya milletvekillerimize, İl Sağlık Müdürü Oğuz Karahan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlçe halkımıza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

 

“YENİ AMBULANS DA TALEP ETTİK”

Gazipaşa Manşet Gazetesi ortağı Geylani Topaloğlu’nun geçtiğimiz günlerde Antalya İl Sağlık Müdürü Oğuz Karahan’a ziyaretinde de ilçenin Emar (MR) sıkıntısı konuşulmuştu. Ziyarette Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne MR ünitesinin kurulmakta olduğunun müjdesini veren İl Sağlık Müdürü Karahan, MR cihazının eylül ayı içerisinde hizmete açacaklarının bilgisini paylaşmıştı. Karahan “Gazipaşa’da hastalarımız MR hizmeti almak için Alanya’ya yaklaşık olarak 45 kilometre yol gitmek zorunda kalıyorlardı ve mağdur olmaktaydı. Bu hizmetin verilmeye başlanmasıyla birlikte artık hastalarımız MR çekimleri için ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacaklar ve işlemler daha kısa sürede yapılacak. Halkımızın yıllardır ihtiyaç duyduğu MR cihazını hastanemize kazandırdık. Şu anda deneme ve test çekimleri tamamlandı. Hastanemizdeki hizmet çeşitliliğini arttırarak, hastalarımıza daha iyi hizmet sunmak adına çalışmalarımız devam edecektir. İlçe halkımıza hayırlı uğurlu olsun, emeği geçen herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullanmış, ayrıca Antalya, Alanya ve Gazipaşa için Bakanlıktan yeni ambulans talebinde bulunduklarını da dile getirmişti. >Vildan RENDE

 


Anahtar Kelimeler: KAVUŞTUK