MR SÖZÜ UNUTULDU

MR SÖZÜ UNUTULDU

Gazipaşa’da her seçim döneminde hükümet temsilcileri tarafından ilçe halkına sözü verilen MR cihazı, Gazipaşa Devlet Hastanesine bir türlü gelmedi.

GAZİPAŞA Devlet Hastanesinde Manyetik Rezonans (MR) cihazının eksikliği ciddi anlamda hissediliyor. Her seçim öncesi Gazipaşa halkına vaat edilen fakat bir türlü ilçeye kazandırılamayan MR, hastanemizin en büyük eksiği olarak göze çarpıyor. Günde onlarca kişinin Alanya’ya MR çektirmeye gittiği Gazipaşa’da, vatandaşlar MR cihazının hastaneye kazandırılmasını 4 gözle bekliyor. MR için Alanya’dan sıra alan vatandaşlarımız, hem yakıttan, hem de zamandan zarar ediyor. 

ÇAVUŞOĞLU 2018’DE SÖZ VERMİŞTİ

24 Haziran 2018’de yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçim çalışmaları kapsamında 1 Haziran 2018 tarihinde Gazipaşa’ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, o tarihte Gazipaşa halkına MR sözünü vermişti. Bakan Çavuşoğlu o zaman yaptığı açıklamada, “Gazipaşa’mıza hastane sözümüz vardı. Hastanemizi açtık, ne kadar güzel olduğunu görüyorsunuz. Yani hastanenin içinde her şey olsun. Özellikle bir MR isteğiniz var, bu da Mevlüt Çavuşoğlu sözüdür, en kısa zamanda hastanemize MR gelecektir. Bunun tüm çalışmalarını tamamladık. Bakanlıktan da onayı çıktı. Buraya gönderilecek” ifadelerini kullanmıştı. 

İKİNCİ SÖZÜ YİNE ÇAVUŞOĞLU VERDİ

22 Şubat 2019 tarihinde Gazipaşa Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan Cumhur İttifakı Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Artık cihazları kendimiz üretiyoruz. Nasıl, savunma sanayisinde dışa bağımlılığı ortadan kaldırdıysak, tıpta da dışa bağımlılığı kaldıracağız. MR cihazının gecikmesinin nedeni bu. 16 Nisan 2019’da bununla ilgili ihaleyi yapıyoruz. Hastanemizin, MR ve diğer cihazlarlarla ilgili eksikleri bir bir karşılıyoruz” diye konuşmuştu.

MR CİHAZI SÖZÜNÜ NE ZAMAN TUTACAK?

Gazipaşa’ya her gelişinde 'Gazipaşalılar kadar, insanın ve hizmetin kıymetini bilenler yoktur. Gazipaşa halkı kadirşinastır' söylemlerini kullanan Bakan Çavuşoğlu’nun MR cihazı sözünü ne zaman tutacağı merak konusu oldu. Aradan geçen 5 yıllık süreçte MR cihazı ile tanışamayan ilçe halkı, önümüzdeki seçim döneminde vaat duymak değil, icraat görmek istiyor. 



Anahtar Kelimeler: UNUTULDU