MR NEDEN KURULMADI?

Seçimlerden önce söz verilen ve ‘kurulumuna başlandı’ şeklinde lanse ettirilen Gazipaşa Devlet Hastanesine kazandırılması planlanan MR cihazıyla ilgili vatandaşın tepkileri sürüyor.

SAĞLIK 21.06.2023 11:54:00 0
MR NEDEN KURULMADI?

4 MAYIS 2023 tarihinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun seçim çalışmaları kapsamında ilçeye yaptığı ziyaretlerde Gazipaşa Devlet Hastanesinin MR (Manyetik Rezonans) eksikliği hakkında yaptığı “Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde de MR yokmuş, burası Kemer’den daha da büyük. Orası da bizim ilçemiz, burası da bizim ilçemiz; o zaman buraya da hemen bir MR koyalım. Önümüzdeki hafta bunu hallediyoruz, birileri gibi “Boş sözler verdi” dedirtmiyoruz. Gelecek hafta Elmalı ve Kemer’le beraber Gazipaşa’da da MR işlemi hallolacak” şeklindeki açıklamaları ilçe halkı tarafından sevinçle karşılanmıştı. 

“BOŞ SÖZLER VERDİ DEDİRTMİYORUZ”

Çavuşoğlu’nun talimatının ardından 12 Mayıs’ta ise Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Adil Çelik, sosyal medya hesabından paylaştığı “Gazipaşa halkının taleplerini geri çevirmeyen Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun girişimleri ile Gazipaşa Devlet Hastanemize MR cihazı kurulmasıyla ilgili ilk adımı attık. Gazipaşa çok yakında MR cihazına kavuşacak. Sayın Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum. İlçemize hayırlı olsun.” sözleri de vatandaşları heyecanlandırmıştı.

“MR İÇİN ALANYA’YA GİDİLMEYECEK”

Ak Parti ilçe Başkanı Ali Doğan’ın ise seçimden 1 gün önce (13 Mayıs) Gazipaşa halkına yaptığı teşekkür mesajında da MR ile ilgili “Özellikle sağlık alanında vatandaşlarımızı en çok heyecanlandıran Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne Emar (MR) cihazının gelmiş olması. Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu daha birkaç gün önce konuya el attı. Bakanımız ‘Gazipaşa’da da MR işlemi hallolacak’ dedi. Sağ olsun Bakanımız hemen MR sorununu çözdü ve MR cihazını ivedilikle Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne getirdi. Hatta buradan da bunun müjdesini vereyim şu anda cihazın kurum işlemleri yapılıyor. Hemşehrilerimiz artık MR çektirmek için Alanya’ya gitmek zorunda kalmayacak. Gazipaşa çok yakında MR cihazına kavuşacak. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullanmıştı.

SEÇİM VAADİ MİYDİ?

Aradan 1 buçuk ay geçmesine rağmen Gazipaşa’da her seçim öncesi ilçe halkına vaat edilen fakat bir türlü ilçeye kazandırılamayan MR cihazının ‘kurulumuna başlandı’ şeklinde lanse ettirilip ancak cihaz ile ilgili hala hiç bir gelişmenin yaşanmaması vatandaşlar tarafından sosyal medyada “Seçim vaadi miydi? yorumları yapıldı.>Geylani TOPALOĞLU

 


Anahtar Kelimeler: NEDEN KURULMADI?