MOTOSİKLET DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR

TRAFİK Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ile Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerince yürütülen motosiklet denetimleri devam ediyor. Denetimde kurallara uymayan 7 motosiklet sürücüsüne 16 bin TL ceza yazıldı.

ASAYİŞ 30.07.2024 09:53:00 0
MOTOSİKLET DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR

Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ve Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri tarafından, yaya geçidini kullanan motosikletlerin önüne geçebilmek adına yaya geçitlerinin bulunduğu noktalar başta olmak üzere, ilçenin farklı noktalarında denetim gerçekleştirildi. 
 

KURALSIZ SÜRÜCÜLERE TAVİZ YOK
Bu kapsamda; İstiklal Mahallesi Mehmet Oğuz Bulvarı üzerinde ekipler tarafından yapılan denetimlerde, motosiklet sürücüleri birer birer durdurularak, sorgulama yapıldı.  Yaya geçidini kullanarak trafik akışını bozan ve yayaların can güvenliğini hiçe sayan, kask takmadan seyir halinde yollarına devam eden, aşırı hız ve çeşitli kural ihlali yaparak kendi canları dâhil olmak üzere trafiği tehlikeye atan motosiklet sürücülerine gerekli idari para cezası uygulandı. Denetimde toplam 33 motosiklet ve 33 şahsın Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusu yapıldı. Eksik evrakı bulunan ve trafik kurallarına uymayan 7 motosiklet sürücüsüne farklı ihlallerden toplamda 16 bin TL ceza yazıldı. GBT sorgusu yapılan 33 şahısta ise herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Kurallara uymayan motosiklet sürücülerine taviz vermeyen ekipler tarafından, yazdıkları sürücülere gerekli ve uyulması gereken trafik kuralları hatırlatılarak, motosiklet kullanıcılarına yönelik denetimlerin sıklıkla devam edeceği aktarıldı. >Aysel YILDIZ


Anahtar Kelimeler: MOTOSİKLET DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR