MİNİKLERDEN "YALŞLILAR HAFTASI" ETKİNLİĞİ

MİNİKLERDEN

YAŞLILAR Haftası nedeni ile Ahmet Tuncer Anaokulu öğrencilerinin öğretmenleri eşliğinde düzenledikleri ‘Öyle bir geçer zaman ki’ temalı gösteri, izleyenler tarafından tam not aldı.

Gazipaşa Ahmet Tuncer Anaokulu öğrencileri tarafından 18-26 Mart tarihleri arasında kutlanan “Yaşlılar Haftası” dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Minik öğrencilerin öğretmenleri Emine Bozdayı eşliğinde düzenledikleri ‘Öyle bir geçer zaman ki’ temalı gösterileri, izleyicilerden büyük beğeni topladı. Programda ayrıca yaşlanma sürecinin ve bunun getirdiği zorlukların daha iyi anlaşılması ve bununla ilgili neler yapılabileceği konusunda çeşitli konuşmalar, etkinlikler ve canlandırmalar da yapıldı. Öğrenciler, evlerinden getirdikleri büyüklerinin eşyaları ve giysileriyle sunum yaparken geçmiş ile gelecek arasında köprü vazifesi gören, adetlere, gelenek ve göreneklere ışık tutan yaşlılar, çocukların gözünden en güzeliyle yansıtılmış oldu.


“DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMANIN ÖNEMİNİ VURGULADIK”
“Değerlerimize sahip çıkmanın önemini bu etkinlikle kazanılmış olduk” diyen Ahmet Tuncer Anaokulu Öğretmeni Emine Bozdayı, yaşlılara saygıyı yapılan gösteriler ve canlandırmalar ile öğrencilerin eğlenerek öğrendiğini ifade etti. Bozdayı “Özellikle okul öncesi dönem çocuklarında yaşlılara gereken saygı ve hürmeti göstermeyi öğrenmesi, yeni neslin sağlam kurulmuş temeller üzerinde yapılanmasını sağlayacaktır. Biz bugün ‘Öyle bir geçer zaman ki’ temalı gösterimiz de de her bireyin vakti ve zamanı geldiğinde yaşlanacağını ve yaşlıların beklediği saygıya ve hürmete, yardıma, bir gün her bireyin ihtiyaç duyacağı anlatılıp değerlerimizi, örf ve adetlerimizi kaybetmeden onların kıymetini bilmemiz için çocuklarımız ile birlikte bu oyunu sergiledik ve yaşlılara olan saygı ve sevgiyi bir kez daha vurguladık” şeklinde konuştu. >Vildan RENDE