MİNİKLER DOĞAYLA İÇ İÇE

.

EĞİTİM 12.12.2023 08:53:00 0
MİNİKLER DOĞAYLA İÇ İÇE

Kahyalar Asarcık İlkokulu’nda öğretenleriyle birlikte aylar önce okul bahçesine sebze eken öğrenciler, kendi emekleriyle ürettikleri ürünlerin hasadını yapmanın mutluluğunu yaşadı. Öğretmenleriyle ürünleri hasat eden minik öğrenciler, ürettikleri ürünlerin tadına baktılar. 


Gazipaşa’da okulda verilen derslerin yanında öğrencilerin doğaya kaşı duyarlı olmaları için farkındalık çalışmaları yapan Kahyalar Asarcık İlkokulu yönetimi ve öğretmenleri, öğrencilerle birlikte aylar önce okul bahçesine sebze ekti. Olgunlaşan sebzeler yine minik öğrenciler ve öğretmenler tarafından hasat etildi. Okul bahçesinden toplanan ürünler, minik öğrencilere öğle yemeği oldu. Öğrencilere çevre duyarlılığı ve iş yaparken yardımlaşma bilincini uyandırmayı amaçladıklarını belirten Kahyalar Asarcık İlkokulu Okul Müdürü Yalçın Tapan, öğrencilerle beraber bahçe faaliyetlerine devam ettiklerini ve öğrencileri doğayla iç içe bulundurarak onlara çevre bilincini aşılamayı hedeflediklerini dile getirdi.


“ÖĞRENCİLERİMİZE EN İYİ IŞIĞI VEREREK BİLİNÇLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Doğa ve bitkilere yönelik öğrencilerle yaptıkları faaliyetler hakkında konuşan Kahyalar Asarcık İlkokulu Okul Müdürü Yalçın Tapan; Öğrencilerimizle birlikte okul bahçemizde bulunan serayı ve bahçenin ürün ekilebilecek kısımlarını değerlendirmeye çalıştık. Bundaki en büyük amacımız ise öğrencilerimizin çevreye karşı duyarlı olmalarını sağlamak. Yaptıkları işlerde yardımlaşmanın önemini kavramaları, emek verilen her şeyin ne kadar güzel ve değerli olduğunu öğretmek. Dünyamız giderek insan etkileri yoluyla bozuluyor ve yaşanılan ve ilerde de yaşanacak problemlere çözümler bulacak genç ve aynı zamanda bilinçli nesillere ihtiyaç duyuyoruz. Gelecek nesillerin daha sağlıklı ve güvenilir bir ortamda yaşamalarını sağlamak için çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek, bizim açımızdan bir görev haline geldi. Çevre eğitiminin önemi de buradan geliyor. Çocuklar bizim geleceğimizi aydınlatacak fenerlerimizdir. Bunun için öğrencilerimize en iyi ışığı vererek bilinçlendirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. >Aysel YILDIZ


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,20
  • EURO

    38,02% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2828,65% 0,93
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27