MİNİKLER ARYA İÇİN KONSER VERDİ

GAZİPAŞA Musiki Derneği Çocuk Korusu, SMA Tip 1 hastası Arya bebek için konser düzenledi. Katılımcılar tarafından büyük beğeni toplayan konserde toplanan gelir, Arya bebeğin bağış hesabına aktarıldı.

GÜNCEL 5.12.2022 16:33:00 0
MİNİKLER ARYA İÇİN KONSER VERDİ

Gazipaşa’da, Nurcan ve Ali Hamza Öztürk’ün 10 aylık bebekleri SMA Tip 1 hastası Arya bebeğin bağış kampanyası devam ediyor. Arya’nın yurt dışında tedavi olabilmesi için elini taşın altına koyan Gazipaşa halkı, Arya bebeği hayatta tutmak için adeta mücadelesini sürdürüyor. Bu kapsamda bağış kampanyasına destek olmak amacıyla harekete geçen Gazipaşa Musiki Derneği, Arya bebek için cumartesi günü saat 19.30’da Gazipaşa Belediye Kültür Merkezi’nde konser düzenledi. Koro şefliğini Enes Yıldız’ın yaptığı Gazipaşa Musiki Derneği Çocuk Korusu’nun sahne aldığı konserde minikler tarafından seslendirilen şarkı ve türküler katılımcıların büyük beğenisini topladı. Belediye Kültür Merkezi’ne konulan kumbaralarda toplanan paralar ise Arya bebeğin bağış hesabına aktarıldı.

Düzenlenen konserde konuşma yapan Gazipaşa Musiki Derneği Başkanı İsmet Özalp, “Sevgili konuklar, hiçbir canlı yoktur ki dünyaya geleceği zaman ben şöyle doğup, böyle büyüyüp yaşayacağım diyerek annesine dilekçe verip dünyaya gelmemiştir. Yalnız ve yalnız canlı olarak doğar ve bulunduğu koşullar içerisinde hayata tutunmaya çalışır. İşte bizim çiçeğimiz Arya bebek de böyle doğup, hayata tutunarak, bizler gibi büyüklerin maddi ve manevi desteklerine ihtiyaç duymaktadır.

Gazipaşa Musiki Derneğimiz her ne kadar kültürümüzü nesilden nesile taşımak, yaymak ve yaşatmak amaçlı kurulup 7’den 70’e her türlü enstrüman kursları vererek faydalı oluyorsa da sosyal duyarlılığı içerisinde derde derman, yaralara merhem olmak için elini taşın altına koymasını da bilen, İçişleri Bakanlığına bağlı bir sivil toplum kuruluşudur. Geliniz; hem Arya bebekleri ayağa kaldıralım, hem de kültürümüzü yaşatmanın yanında böylesi kampanyaları düzenlemek için derneğimize sahip çıkalım.

Arya bebek için umut olma yolculuğunda biz de varız diyen Koro Şefimiz Enes Yıldız’a, öğretmenlerimiz Adil Gürkan ve Hasan Küçükballı’ya, her türlü sorumluluğu yılmadan, bıkmadan, üstünde taşıyan, dernek anneleri İpek Orçan, Birgül Yıldız ve Filiz Sarıkaya’ya sizler ve derneğimiz adına çok teşekkür ediyorum. En büyük alkışın kendileri küçük ama yürekleri heybetli geleceğin büyüklerine gelmesini istiyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler: MİNİKLER KONSER VERDİ