MİLYONLUK ARAZİ OTOPARK OLDU

Gazipaşa’da atıl vaziyette bekleyen ve değeri milyonlarca lira olan eski devlet hastanesinin arazisi, kamyonların park alanına dönüştü.

GÜNCEL 22.12.2022 09:00:00 0
MİLYONLUK ARAZİ OTOPARK OLDU

GAZİPAŞA’DA, ilçe halkının imkanlarıyla 1977 yılında 3 katlı iki blok halinde 50 yatak kapasitesiyle yapılan ve ilçede hizmet vermeye başlayan Gazipaşa Eski Devlet Hastanesi hizmet binası, deyim yerindeyse tarih oldu. 2016 yılında Gazipaşa Devlet Hastanesi’nin yeni binada hizmet vermesiyle boşalan eski binayla ilgili Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından yıkım kararı çıkartmış ve 21 Nisan 2021’de hastane binası yıkılmıştı. 

ÇALIŞMA BAŞLAMADI OTOPARKA DÖNÜŞTÜ 

Söz konusu arazi, Sağlık Bakanlığı yatırım programında yer almış, “Modern Sağlık Kompleksi” projesi altında, 9 hekimli Gazipaşa Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, İlçe Sağlık Müdürlüğü (T8) Binasının proje çizim çalışmaları başlatılmıştı. Ancak aradan geçen süre zarfında, atıl vaziyette bekleyen ve değeri milyonlarca lira olan eski devlet hastanesinin arazisinde herhangi bir çalışma başlatılmadı. Arazi, üzerine yapılacak sağlık kompleksinin gecikmesinden dolayı otoparka dönüştü. 

DOĞAN’IN HEDEFİ TUTMADI

AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, Gazipaşa eski Devlet Hastanesi’nin bulunduğu arazinin 2021 yılında yatırım programına alınacağını belirterek, “9 hekimli güzel bir aile sağlığı merkezi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve 112 servisi yapılacak. Eski devlet hastanesinin bulunduğu alan Sağlık Bakanlığı’na ait. Buraya huzurevi yapılması için Sağlık Bakanlığı’nın arazinin yarısını tahsis etmesi gerekiyor. Sağlık Bakanlığı araziyi ikiye bölecek. Tahsis yapıldıktan sonra Allah’ın izniyle önümüzde bir engelimiz kalmayacak” demişti. 

İLÇE HALKI ARAZİNİN KAMUYA KAZANDIRILMASINI BEKLİYOR

İlçe halkı, kamyonların park alanı haline gelen arazinin kamuya kazandırılmasını bekliyor. Sürecin uzamasından rahatsız olan vatandaşlar, değeri milyonlarca lira olan eski devlet hastanesi arazisinin ranta kurban gitmesinden korkuyor. 


Anahtar Kelimeler: MİLYONLUK ARAZİ OTOPARK