“MİLLET YASTA, SİZİN AKLINIZ RANTTA”

THE Green Park Otellerinin sahibi Adil Üstündağ tarafından Selinus Sahili’ne yapılacak “The Green Park Gazipaşa Otel” projesinin ÇED toplantısı, binlerce can kaybına neden olan büyük depremin üçüncü günü olan çarşamba günü yapıldı

10.02.2023 13:48:00 1
“MİLLET YASTA, SİZİN AKLINIZ RANTTA”

Gazipaşa Belediyesince, Selinus Sahili’nde yapılan 18. Madde İmar Uygulamasının ardından ilk ciddi adım The Green Park Otellerinin sahibi Adil Üstündağ’dan gelmişti. Yeşilyurt İnşaat ve Turizm San. Tic. A.Ş. tarafından Selinus Sahili’ne yapılması planlanan “The Green Park Gazipaşa Otel” projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreciyle ilgili halkın bilgilendirmesi ve sürece katılımı toplantısı 8 Şubat Çarşamba günü Selinus Sahili’nde bulunan bir işletmede yapıldı. Ülkede büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremin ardından ertelenmesi planlanan toplantının ısrarla gerçekleştirilmesi Gazipaşa Hepimizin Platformu üyeleri ve ilçe halkının tepkisini çekti. Toplantının ertelenmesini isteyen ve toplantı alanında slogan atan platform üyeleri ve ilçe halkı, polis ekipleri tarafından dışarı çıkarıldı. 


TOPLANTININ YAPILMASINA TEPKİ GÖSTERDİLER


Konuya ilişkin açıklama yapan Gazipaşa Hepimizin Platformu Sözcüsü Güldane Şahin, “Gazipaşa’da yapılması planlanan büyük otelin bugün ÇED toplantısı vardı. “Gazipaşa Hepimizin Platformu”nun çağrısı ile toplanan Gazipaşa halkı bu toplantıya büyük tepki verdi. Bütün ülkenin yas tuttuğu bugünlerde ilgili firmanın ve hükümet yetkililerinin yapılan bütün girişimlere rağmen toplantıyı ertelememesi Gazipaşalıları oldukça üzdü. ÇED toplantısında böyle bir günde bu toplantının yapılmasının doğru olmadığını, bu toplantıya gelen insanların yardım çalışmalarını bırakıp geldiklerini, bu toplantının böylesi koşullarda yapılmasının yanlış olduğunu yetkililere bir kez daha söyledik. Toplantının ertelenmesini istedik. “Millet yasta, sizin aklınız rantta” diye karşı çıkan Gazipaşalılar, buna rağmen toplantının devam ettirilmesi üzerine “Sahiller halkındır halkın kalacak”, otelin yapılmaması ve toplantının devam etmemesi için “istemiyoruz”, “toplantıya hayır” diye slogan atmışlardır. Uzun süre toplantıya karşı çıkan Gazipaşa halkı, toplantı başkanına da durumu anlatmışlar ancak toplantıya devam edilmek istenmiş, bunun üzerine polis toplantıya katılan Gazipaşalıları toplantının yapıldığı işletmenin dışına davet etmişlerdir. Bir kaç Gazipaşalı polislerce dışarı çıkarılmıştır. Bunun üzerine Gazipaşalılar protestolarını dışarı çıkarak sürdürmeye devam etmiş, kafenin içinde halktan kimse kalmamıştır. Polisin halka oldukça anlayışlı ve nazik davranışı dikkatlerden kaçmamıştır. Toplantıda halkın bilgilendirilmesi işlemi gerçekleşmemiş, içeride kalan hiç bir halk temsilcisi olmadan bilgilendirme yapılmıştır” ifadelerini kullandı.


Estella Saville
11.02.2023 10:22:00
Oradaydım, halkın bir üyesiyim. Protestocular içeri daldı ve polis onları dışarı çıkarmadan önce bir saat boyunca bağırdılar ve sloganlar attılar. Daha sonra Green Hotels tarafından bir sunum yapıldı ve protestoculardan biri içeri alındı ​​ve bir saat daha süreci tekelinde tuttu. Her iki tarafın durumunu dinlemeye gittim ama protestocular toplantıyı böldükleri için gidemedim.

  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27