METEOROLOJİDEN KRİTİK UYARI: “HIZI 110 KM’YE KADAR ÇIKACAK”

METEOROLOJİ 4. Bölge Müdürlüğü, Gazipaşa ve denizlerde kuvvetli fırtına beklendiğini belirterek, vatandaşlara çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda oluşacak aksaklıklara karşı uyarıda bulundu.

GÜNDEM 18.11.2023 12:23:00 0
METEOROLOJİDEN KRİTİK UYARI: “HIZI 110 KM’YE KADAR ÇIKACAK”

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda, bugün saat 11.00'den itibaren rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli fırtına ve yer yer tam fırtına şeklinde etmesinin beklendiği kaydedildi. Fırtınanın saatteki hızının 110 kilometreye kadar çıkabileceği belirtilen uyarıda, ulaşımdaki aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmesine karşı dikkatli olunması istedi. Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda; “Yapılan son değerlendirmelere göre, cumartesi günü Antalya il genelinde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli fırtına (50-80 km/saat), yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.  


BİR UYARI DA DENİZCİLERE
Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü denizcileri ve balıkçıları da uyardı. Yapılan açıklamada; “Doğu Akdeniz’de rüzgarın, cumartesi (bugün) akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin batı ve güneybatısından, yarın akşam saatlerinde ise batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Pazartesi günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı. >Selçuk ÖZTÜRK