METEOROLOJİ UYARDI

METEOROLOJİ UYARDI

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, bugün ve yarın etkili olması beklenen kuvvetli yağış ve fırtına olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan verilere göre, bugünden itibaren ülkemizin batı kesimlerinden başlayarak Akdeniz üzerinden gelen yağışlı bir sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Kıyı Ege ve Antalya çevreleri ile Isparta’nın güneyinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olması beklenen yağışlara karşı vatandaşlar uyarıldı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Yapılan son değerlendirmelere göre; 10.12.2022 Cumartesi (Bugün) gününden itibaren ülkemizin batı kesimlerinden başlayarak Akdeniz üzerinden gelen yağışlı bir sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yağışların; pazar günü (Yarın) Marmara’nın batısı, kıyı Ege ve Antalya çevreleri ile Isparta’nın güneyinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olması bekleniyor. Batı bölgelerimizde beklenen kuvvetli yağış ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunması, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hazırlayacağı uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir. Oluşması muhtemel; sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesine karşı vatandaşlarımızın dikkatli olması önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi. 



Anahtar Kelimeler: METEOROLOJİ UYARDI