"MESLEK TANITIM GÜNLERİ" TAMAMLANDI

KARATEPE İlköğretim Okulu’nda düzenlenen “Kariyer Günleri” projesi kapsamında yapılan meslek tanıtımları sona erdi. Okulda gerçekleşen projeyle öğrenciler farklı meslekleri yakından tanıma fırsatı buldu.

Karatepe İlköğretim Okulu’nda “Kariyer Günleri” kapsamında düzenlenen “Meslek Tanıtım Günleri” etkinliğinde öğrencilere birçok meslek tanıtıldı. Meslekleri tanıtmak için ise meslekte uzman kişiler öğrencilerle okulda buluşarak mesleklerini anlattılar. Proje kapsamında öğrenciler, merak ettikleri meslekler hakkında yakından bilgi sahibi olmak ve meslekleri kavrama fırsatı buldular. Sınıf Öğretmeni Emine Salman Hazırlar ve İngilizce Öğretmeni Emine Nihal Mamuş’un düzenlediği proje tamamlanarak öğrenciler için unutulmayacak izler bıraktı. 


“ETKİNLİKTE İLK AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZİN FARKLI MESLEK GRUPLARINI TANIMASI”
Düzenledikleri proje hakkında konuşan Sınıf Öğretmeni Emine Salman Hazırlar; “Bu etkinliği düzenlemekteki ilk amacımız öğrencilerimizin farklı meslek gruplarının; çalışma koşullarını, iş bulma imkanlarını, mesleklerinin onların hayat standartlarına etkilerinin neler olduğu gibi bir çok konuda bilgi sahibi olmalarını sağlamaktı. Bu sebeple bizlerde ulaşabildiğimiz birçok meslek grubuna ulaşıp okulumuza davet ederek öğrencilerimize bilgi vermelerini rica ettik. Davetimiz kapsamında uzak bir köy okulu olmamıza rağmen bizleri kırmayarak okulumuza kadar gelip, öğrencilerimizi düşünerek hediyeler getiren ve en önemlisi akıllarındaki sorulara ışık tuttukları için;  İlçe Tarım ve Orman Müdürü: Nazan Durak Özcelik ve ekip arkadaşlarına, Gazipaşa İtfaiye Amirliğine, Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlarımıza, kuaförümüze, hemşiremize, avukatlarımıza, mimarımıza, eczacımıza, psikologumuza, muhasebecimize, fotoğrafçımıza imkânları sınırlı olan öğrencilerimizin önlerinde birer umut oldukları için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. >Aysel YILDIZ



Anahtar Kelimeler: "MESLEK TANITIM GÜNLERİ" TAMAMLANDI