Tarih: 03.07.2023 11:36

MESİRE ALANI’NIN İÇLER ACISI HALİ

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA Belediyesi tarafından 2018 yılında yapılan Mesire Alanının bakımsız ve çöplerle dolu hâli içler acısı durumda. 2018 yılında hazineden kiralan 5 dönümlük arazi üzerine kurulan; çocuk parkının, piknik alanının, lavabo, tuvaletlerin yer aldığı ve Gazipaşa Belediyesinin kontrolünde olan mesire alanı, son noktada geldiği içler acısı durumuyla vatandaşlardan tepki gördü. Sorumsuz vatandaşlar tarafından kirletilen ve adeta kaderine terk edilen mesire alanında vatandaşlar için yapılan banklara ve diğer yapıtlara da zarar verildiği görüldü. Söz konusu olan mesire alanında asılı olan Türk bayrağı ve belediye bayrağı da zarar görmüş durumda.

ZORLU YOLLAR

Kırahmetler ve Göçük Mahallelerinin ortak noktasında bulunan Sümbüller mesire alanına giden yolların zorlu ve çeşitli yerlerde bulunan tümsekler ve yarıklar nedeniyle ulaşımın zorlu olduğunu dile getiren vatandaşlar: Belediye yetkililerinden mesire alanına sahip çıkmalarını ve yolların bir an önce düzeltilmesini istediklerini belirtti. Özellikle yaz aylarında vatandaşların sıcaktan bunalıp nefes almak için gittikleri mesire alanı, kaderine terk edilmiş vaziyette olması nedeniyle vatandaşları hüsrana uğratıyor.

“MESİRE ALANINA SAHİP ÇIKILSIN”

Mesire alanına gerektiği gibi sahip çıkılmadığını dile getiren mahalle sakinleri, geçtiğimiz yıllarda mesire alanında bulunan güneş enerjisi panellerinin çalınması olayını örnek göstererek: “Mesire alanına sahip çıkılmıyor. Âdeta kaderine terk edilmiş durumda. Geçtiğimiz yıllarda da sahipsiz bırakıldığı ve kaderine terk edildiği için yaşanan hırsızlık olayında güneş enerjisi panellerin çalınması nedeniyle gündeme geldik ve bundan sonra bu durumların olmasını istemiyoruz, belediye yetkililerinden mesire alanına sahip çıkılmasını istiyoruz.” diyerek mesire alanındaki olumsuz durumlara karşı tepkilerini gösterdi.>Geylani TOPALOĞLU

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —