Tarih: 11.08.2022 13:06

MERSİNLİ GÖÇÜKLÜLERDEN ŞENLİK DAVETİ

Facebook Twitter Linked-in

Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Göçük Mahallesi, 20 Ağustos 2019 Cumartesi günü 5. Geleneksel Tarsus Göçük Köyü İncir Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Birbirinden değerli sanatçıların sahne alacağı festivalde, yöreye özgü halk oyunları gösterileri ve yarışmalar düzenlenecek. Tarsus Belediyesi ve Tarsus Göçük Mahallesi Muhtarlığı’nın katkılarıyla yapılacak festivalde, Aylin Dinçer, Bahri Şenbaş ve Hasan Önal konser verecek.

ANTALYA PROTOKOLÜNÜ FESTİVALE DAVET EDİLDİ

20 Ağustos 2022 Cumartesi günü düzenlenecek 5. Geleneksel Tarsus Göçük Köyü İncir Festivali’ne Gazipaşa halkını davet etmek için ilçemize gelen Göçük Mahalle Muhtarı Murat Ramazan Benli, yanındaki heyetle birlikte Gazipaşa Manşet Gazetesi imtiyaz Sahibi Selçuk Öztürk’ü ziyaret etti. Muhtar Benli, gazetemiz aracılığıyla Gazipaşalıları 5. Geleneksel Tarsus Göçük Köyü İncir Festivali’ne davet etti.

“TÜM GAZİPAŞALI DOSTLARIMIZI ŞENLİĞİMİZE DAVET EDİYORUZ”

Muhtar Benli, “Bu yıl Geleneksel Tarsus Göçük Köyü İncir Festivali’nin beşincisini düzenliyoruz. Gazipaşa bizim ata yurdumuz. Buradaki hemşehrilerimizi incir festivalimize davet etmek için Gazipaşa’ya geldik. 20 Ağustos 2022 Cumartesi günü düzenleyeceğimiz etkinlikte önemli sanatçılarımız sahne alacak. Şenliğimizde yöreye özgü oyunlar oynanacak. Ayrıca festivalde en iyi incir yarışması düzenlenerek, üreticilerimize ödüller verilecek. Tüm Gazipaşalı dostlarımızı şenliğimize davet ediyoruz” dedi. 

“BİZ BU BAĞI ÖLÜNCEYE KADAR DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Gazipaşa ile Tarsus arasında 300 yıllık bir bağ olduğunu dile getiren Muhtar Ramazan Benli, “Tarsuslu Göçüklülerin ana yurdu Gazipaşa’dır. Bizim atalarımız 300 yıl önce Tarsus’a göç ederek, orada yeni bir Göçük köyü kurmuşlar. Aradan yıllar geçmiş. Ama iki köy arasındaki bağ, kuşaktan kuşağa aktarılmış. Biz bu bağı ölünceye kadar devam ettireceğiz. Bu vesileyle Gazipaşalı dostlarımızı festivalimizde görmek bizleri çok mutlu edecek” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —