Tarih: 13.09.2022 13:28

MERHABA YENİ DÖNEM

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2022-2023 eğitim öğretim yılı İlköğretim Haftası nedeniyle kutlama programı düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda dün saat 10.00’da başlayan programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, yeni eğitim ve öğretim yılının sağlıklı, huzurlu ve başarılı geçmesini isteyerek, öğretmenlere ve öğrencilere 2022-2023 eğitim öğretim yılında başarı diledi.

OKULLAR ZİYARET EDİLDİ

Meydanda gerçekleşen çelenk sunma töreninin ardından, Fadime Tuncer İlk ve Ortaokulu’nda İlköğretim Haftası nedeniyle tören düzenlendi. Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun’un katılımıyla düzenlenen törene; İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Emre Cihat Aydemir, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kalaycı ve Milli Eğitim Şube Müdürleri eşlik etti. Yapılan ziyaretlerde öğretmenlerle fikir alışverişinde bulunan Kaymakam Altun, öğrencilerle sohbet edip öğrencilere yeni dönemde başarı diledi.

ALTUN’DAN İLKÖĞRETİM HAFTASI MESAJI

Öte yandan Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, İlköğretim Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. “Geleceğimizin en büyük teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimizin yarınlara hazırlanacağı yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlamanın heyecanı içerisindeyiz” diyerek mesajına başlayan Altun, “Bilginin çığ gibi çoğalarak katlandığı ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla gelişme gösterdiği çağımızda, eğitim-öğretim faaliyetleri her geçen gün çok büyük bir önem arz etmektedir.

ALTUN ÖĞRETMENLERE SESLENDİ

Çocuklarımız ve gençlerimizi; doğru ve faydalı bilgiyle buluşturmak, bilgiyi üreten, yöneten ve sentezleyen, yaşadıkları çağa yön verecek bir vizyonla yetiştirmek en büyük görevimizdir. Yerli ve milli kimliğimizden taviz vermeden ülkemizi uluslararası alanda temsil edecek bir nesil yetiştirmek ancak ve ancak siz öğretmenlerimizin gayret ve çabaları ile mümkün olacaktır.

“BAŞARILI BİR YIL OLACAĞINA İNANIYORUM”

Kaymakamlığımız öncülüğünde yürütülen fiziksel hazırlıkların yanı sıra, üretilen ve yürütülen projelerle okullarımızda verimliliği artırmaya yönelik gerekli tüm planlamalar yapıldı. 2022-2023 eğitim öğretim yılının, öğrenci-öğretmen-veli işbirliği içerisinde bilimsel, sosyal ve kültürel birçok projenin hayata geçirileceği bir eğitim yılı olacağına inanıyorum.

“HUZUR VE BAŞARI DOLU BİR EĞİTİM YILI GEÇİRMENİZİ DİLİYORUM”

12-18 Eylül 2022 tarihleri arasında büyük bir heyecan içerisinde kutlayacağımız ‘İlköğretim Haftası’nın; eğitim-öğretim hayatımızın her alanında daha belirleyici bir rol üstlenmesini temenni ediyorum. Öğrenci ve öğretmenlerimiz başta olmak üzere eğitim camiamızın tüm paydaşlarının ‘İlköğretim Haftası’nı tebrik ediyor, sağlık, huzur ve başarı dolu bir eğitim yılı geçirmenizi diliyorum” dedi.

İŞTE BU YILIN TAKVİMİ

Dün itibariyle başlayan 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı, 16 Haziran 2023 tarihinde sona erecek. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında yarıyıl tatili ise 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacak. 14-18 Kasım 2022'de birinci, 17-20 Nisan 2023'te ikinci ara tatil yapılacak. İkinci ara tatil ise Ramazan Bayramı ile birleştirilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —