MERALAR İŞGAL ALTINDA

Gazipaşa’da yaşanan orman ve hazine arazisi işgalleri, son yıllarda yaylalara da sıçradı. İlçemize bağlı Günnercik Yaylası’nda işgal edilen mera alanlarının elektrikli çitlerle çevrildiği görüldü.

GÜNDEM 30.05.2024 09:22:00 0
MERALAR İŞGAL ALTINDA

GAZİPAŞA’DA Milli Emlak’ta yaşanan rüşvet skandalı sıcaklığını korurken, maddi kazanç uğuruna devlet ve kamunun kullanımında olan arazilere çöken şahıs ya da şahıslar, şehir merkezi, kırsal mahalleler ve yaylalarda orman, hazine ve mera alanlarını işgal etmeye devam ediyor. Kanunların ve yasaların hiçe sayıldığı ilçede, dönüm-dönüm araziler kişilerin çıkarları uğruna ranta kurban gidiyor. 


GÜNNERCİK’TE MERA İŞGALİ
Gazipaşa’ya 55 kilometre mesafedeki 1800 rakımlı Günnercik Yaylası da işgallerin yoğun yaşandığı yaylaların başında geliyor. Kendilerini yasa ve kanunların üzerinde gören şahıs ya da şahısların, Günnercik Yaylası’nda mera arazilerini işgal ettiği görüldü. Ev yapmak, meyve ağacı dikmek ya da arı kovanı koymak için arazileri tel çitlerle çeviren işgalciler, kanunları yok sayıyor.  


MERA ARAZİLERİ ELEKTRİKLİ ÇİTLERLE ÇEVRİLDİ
Söz konusu bölgede yaşanan işgallerin yıldan yıla arttığına dikkat çeken yayla sakinleri, mera alanlarını işgal eden şahısların, tel çitlere elektrik akımı verdiğini de iddia etti. Bölgede çekilen fotoğraflar ise bu iddiaları doğruladı. İşgal edilen arazi üzerine çekilen çitlere “Dikkat Elektrikli Çit” uyarılarının asıldığı görüldü.
 

DENETİMLER ARTMALI, CEZALAR CAYDIRICI OLMALI
Öte yandan, söz konusu işgal edilen mera arazisiyle ilgili işlem yapıldığı da ileri sürüldü. Jandarma ekipleri tarafından, söz konusu alanda yapılan işgalle ilgili tutanak tutulduğu öğrenildi. Orman, hazine ve mera alanlarını işgal eden şahısların hak ettiği cezayı almasını isteyen duyarlı vatandaşlar, denetimlerin arttırılmasını talep ediyor. İşgalcilere uygulanan cezaların yetersiz kaldığına da dikkat çeken vatandaşlar, cezaların daha caydırıcı olması gerektiğine dikkat çekiyor. >Geylani TOPALOĞLU


Anahtar Kelimeler: MERALAR İŞGAL ALTINDA