MEME KANSERİNDE TARAMANIN ÖNEMİ

Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ve Bilinçlendirme Ayı’nda yaptığı çalışmalarla ilçe halkını bilgilendirdi. Kadınlara ise tarama hizmeti verdi.

SAĞLIK 3.11.2022 13:15:00 0
MEME KANSERİNDE TARAMANIN ÖNEMİ


Şehir merkezi ve kırsalda kadınları ziyaret eden Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, her kanser türünde olduğu gibi meme kanserinde de erken teşhisin önemine değindi. Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren ekipler, ilçede bulunan 40 yaş üstü kadınları, Alanya Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) götürerek hizmet veriyor. Servisi ise, Gazipaşa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üstleniyor.

Özellikle “Erken Teşhis Hayat Kurtarır” mantığıyla kadınlara mamografi çekiminin önemini vurgulayan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Eşşe Çelik, 40-69 yaş arası tüm kadınları mamografi çektirmeleri konusunda uyardı. Kendi kendine meme muayenesi nasıl yapılır, hangi dönemlerde yapılır? Konularında kadınlara bilgi veren Çelik, karşılaşılan olumsuz durumlarda nereye başvurulması gerekir gibi konularda halkı bilgilendirdi.

VAKIFA ARAÇ TEŞEKKÜRÜ

Meme kanseri konusunda, halkın aile hekimlerden bilgi alabileceklerini belirten Çelik, Gazipaşa Devlet Hastanesinde hizmet veren mamografi cihazındaki bazı teknik aksaklıklar sebebiyle, cihazın 7 Kasım’dan itibaren hizmet vereceğini; bu tarihe kadar ise taramaların Alanya KETEM’de yapılacağını duyurdu. Gazipaşa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) ait araçların 40 yaş üstü kadınlara servis hizmeti verdiğini dile getiren Çelik, “Bu süreçte müdürlüğümüz aracılığı ile kadınlarımıza araç hizmeti veren Gazipaşa Kaymakamımız Orhan Altun ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürümüz Ali Rıza Büyükakça’ya İlçe Sağlık Müdürlüğümüz ve tüm halkımız adına teşekkür ederiz” dedi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27