MEHTERAN KURSU ÖĞRENCİLERİNE TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

GAZİPAŞA İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Mehteran Bando Kursu”na katılan öğrencilere ve Gazipaşa Mehteran Takımı sorumlusu Sıtkı Altuner’e düzenlenen törenle teşekkür belgesi verildi.

GÜNDEM 13.11.2023 16:51:00 0
MEHTERAN KURSU ÖĞRENCİLERİNE TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

Gazipaşa Zeliha Tuncer Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu tarafından düzenlenen Mehteran Bando Kursu tamamlandı. Gazipaşa Mehteran Takımı sorumlusu Sıtkı Altuner tarafından verilen kursu başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları verildi. Altuner ve kursa katılan öğrencilere, Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bilal Dal tarafından teşekkür belgesi de verildi. Zeliha Tuncer Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü Bülent Yılmaz, Gazipaşa’ya bir bando ekibi kazandırmış olmalarının mutluluğunu dile getirerek ekibin kuruluşunu ve katılan öğrencileri tebrik etti.

 

MEHTERİN ÖNEMİNİ VURGULADI

Mehterin tarihi ile ilgili konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül; “Mehter, dünyanın ilk ve en eski ordu bandosu unvanını taşır. Dünyanın en eski bandosuna ise ilk olarak Orhun Kitabelerinde rastlanır. Bunun yanı sıra özel etkinliklerde, kutlamalarda Mehter takımı Osmanlı’da yer almış ve halkın büyük ilgisini topladığı gibi günümüzde de aynı şekilde özel günlerde ve kutlamalarda mehter takımı ortama ayrı bir hava katıyor. Bu amaçla Mehteran Bando Kursuna katılıp başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz bizi gururlandırdı. Eğitim öğrenim hayatında da öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi. >Aysel YILDIZ