Tarih: 14.07.2023 09:55

MEHMET YÜKSEL ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’da 25 yıldır aktif siyasette boy gösteren ve ilçe siyasetinin mihenk taşlarından biri olan İYİ Partili Mehmet Yüksel, Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde partisinden Gazipaşa Belediye Başkanı Aday Adayı olduğunu açıkladı.

TÜRKİYE’DE 2024’ün mart ayında yapılması beklenen yerel seçimlerle ilgili Gazipaşa’dan ilk ciddi açıklama geldi. Gazipaşa’da 25 yıldır siyasetin içinde yer alan, MHP ve İYİ Parti’de yöneticilik yapan, ilçe siyasettin mihenk taşlarından İYİ Parti Gazipaşa ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Yüksel Gazipaşa Belediye Başkanı Aday Adaylığını resmen açıkladı. Gazetemize samimi açıklamalarda bulunan Yüksel, 2024 Yerel Seçimleri’nde ittifak olsun ya da olmasın İYİ Parti’den aday adayı olacağını söyledi. Millet İttifakı ile ilgili görüşlerini de sıralayan Yüksel, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nin ardından fiilen bittiğini, 2024’te ittifak olsa da olmasa da İYİ Parti’nin Gazipaşa’da Belediye Başkanı adayı çıkaracağını söyledi. 

 “MİLLET İTTİFAKI FİİLEN BİTTİ”

Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesi oluşturulan Millet İttifakı’nın 28 Mayıs itibariyle fiilen sona erdiğini dile getiren Yüksel, “İki yılın üzerinde bir ittifak çalışması yapıldı, 6’lı Masa oluşturuldu. 6 tane siyasi partinin bir araya geldiği Millet İttifakı adı altında Cumhurbaşkanı Genel Seçimleri’ne hazırlık ve parlamenter sisteme nasıl geçilebileceği ile ilgili de bir mutabakat metninde hazırlanarak cumhurbaşkanı seçimi için Millet İttifakı oluşturuldu. Millet İttifakı’nın aday belirleme sürecinde İyi Parti’nin tavrına rağmen diğer 5 siyasi parti Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını kabul etti. Meral Hanım masadan haklı olarak kalktı. Sonra her şeye rağmen masaya geri döndü. Bu süreç İyi Parti’yi biraz hırpaladı ve İYİ Parti bunun farkında. Buna rağmen İttifakı bozmadan cumhurbaşkanı seçimi için Millet İttifakı görevini bitirdi. Seçimlerde az bir farkla da olsa seçim kaybedildi. Kazananı da tebrik etmek lazım. Şu anki yapıyla beraber Millet İttifakı fiilen bitti” dedi. 

“HERKES KENDİ YOLUNDA YÜRÜYECEKTİR”

2019 yılında yapılan ittifakla başarılı sonuçlar alındığını hatırlatan Yüksel, “Önümüzde 2024 yerel seçimlerinde yeni ittifak modelleri olur mu? Olabilir de, olmayabilir de. Bununla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kurultayını görmek lazım. İYİ Parti kurultay sürecini tamamladı. İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener dedi ki: “Biz Millet İttifakı’nı bitirdik, bundan sonraki süreçte herkes kendi yolunda yürüyecektir.” dedi. Ama karşı tarafta bir Cumhur İttifakı devam edecektir. 2019 yerel seçimlerinde ittifakı sadece Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti ittifak yapmıştı ve bunda da ciddi sonuçlar alındı ve başarılı bir modeldi” ifadelerini kullandı. 

“İTTİFAK OLSA OLMASA DA BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI ÇIKARIRIZ”

“2024 yerel seçimlerinde ittifak konusunda bir belirsizlik var” diyerek açıklamasını sürdüren Yüksel, “Ama şu anki yapıda biz İYİ Parti olarak ittifak olsa da olmasa da ilçede belediye başkan adayını çıkarırız, kendi adayımızla yürürüz. Eğer ittifak olursa İyi Parti olarak biz bu dönem Gazipaşa’nın İyi Parti’ye verilmesi, en azından adayın İYİ Parti’li olması yönünde görüşümüzü, talebimizi ortaya koyarız ittifak olursa. İttifak olmadığı takdirde de İYİ Parti olarak biz ekip olarak belediye başkan adayımızı çıkarırız. Bu konuda da ben şahsen aday adayı konumunda olurum. Seçimler için aday adayı olduğumu söyleyebilirim. Genel merkez de bizi bu konuda tamam derse ki diyeceğini düşünüyoruz.  Gazipaşa’ya hizmet anlamında böyle bir görevden de kaçınmayız” dedi. 

“20 YIL GİBİ BİR YÖNETİCİLİK SÜRECİM OLDU”

Siyaset hayatını dolu dolu geçiren Mehmet Yüksel, “1999 seçimlerinden bu yana siyasette yöneticiyim. Milliyetçi Hareket Partisi’nde 17 yıl ilçe başkanlığı, 3 yıl yönetim kurulu üyeliği yaptım. 20 yıl gibi bir yöneticilik sürecim oldu Milliyetçi Hareket Partisi’nde. Onun dışında İYİ Parti’nin kuruluş süreci ve İYİ Parti’nin Kurucu İlçe Başkanlığı ve sonrasında Gazipaşa ve Büyükşehir Meclis Üyeliği’nde 4 buçuk yılı tamamladık” dedi.

“GAZİPAŞA’YI TANIMADAN GAZİPAŞA’YI YÖNETMEK KOLAY DEĞİL”

Bilgi ve tecrübesiyle Gazipaşa’nın sorunlarına merhem olabileceğini belirten Yüksel, “Gazipaşa’yı biliyoruz, problemlerini de biliyoruz. Bu kadar uzun süre Gazipaşa’nın problemleriyle mücadele ettik. Dönem dönem muhalefet olduk, dönem dönem iktidar ortağı olduk. Eksik nerede, fazla nerede bunları görebiliyoruz. Şöyle bir sıkıntı var; Gazipaşa’nın problemlerini bilmeden, Gazipaşa’yı tanımadan Gazipaşa’yı yönetmek kolay değil. Çok fazla problemimiz var. Bu problemleri, yapıyı bilen, problemlerin çözümü ve problemlerin ne olduğunu bilen kadrolar bu işi çözebilir. Biz bu deneyimi edindik diye düşünüyorum” diye konuştu.  

“BELEDİYECİLİK, BİR MESLEĞİ İYİ BİLMEYLE YAPABİLECEK BİR İŞ DEĞİL”

Belediyeciliğin, bir mesleği iyi bilmeyle yapabilecek bir iş olmadığını savunan İYİ Partili Yüksel, “Kişi kendi mesleğinde başarılı olabilir ama belediyecilik sadece bir meslek grubunu, bir mesleği iyi bilmeyle yapabileceği bir iş değildir. Hem belediyenin bütçesi doğru yönetilmeli, hem personel doğru koordine edilmeli, hem şehircilik öngörüsü olacak ve bütün bunları yönetebilme kabiliyeti olacak. Yöneticilik; doğru aklı, doğru yerde kullanabilme meselesidir. Bilenden faydalanan belediye başkanları her zaman daha başarılı olmuştur, bilenden faydalanmak gerekiyor. Doğru yönetim olmadığı zaman karşınıza borç stoku birikir, çözülmemiş imar problemleri birikir, yol problemleri birikir ve daha bir sürü çözülemeyen problem birikir. Ama bunların hepsinin çözümü ile ilgili bir ortak akılla hepsini ortadan kaldırırsın. Bu problemlerin olmaması için Gazipaşa’nın şimdiden hazır olması lazım” dedi. 

“GAZİPAŞA İÇİN ELİT FİKİRLER ORTAYA KONULMASI LAZIM”

Gazipaşa’nın gelişmesi için elit fikirlerin ortaya konulması gerektiğine dikkat çeken Yüksel, “Gazipaşa’nın iki süreci var; bir, Alanya il olursa Anamur’un Alanya’ya bağlanıp Gazipaşa merkezli bir gelişme modeli var, bu açıdan da hesap kitabın yapılması lazım.  İki, eğer ki Alanya il olamazsa, Gazipaşa’nın bu süreç içerisinde turizmle ve diğer bir takım sanayi yatırımlarıyla gelişecek olması. Elit fikirler ortaya konulması lazım, bunu şimdi yapamazsak Gazipaşa için yarın çok geç olabilir” şeklinde konuştu. >Selçuk ÖZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —