Tarih: 02.11.2022 12:40

MECLİSTE SİYASET TARTIŞMASI

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantı, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz başkanlığında dün saat 14.00’te Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 7 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, İYİ Partili Mehmet Yüksel ve AK Partili Mustafa Uysal arasında siyaset tartışması yaşandı. Konuşmasında hükümete yüklenip, siyasi eleştirilerde bulunan İYİ Partili Yüksel, “AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, göz bebeğimiz, her şeyimiz, cumhuriyetimize; ağza alınmayacak, kabul edemeyeceğimiz, koparılması gerek dilini uzatmıştır. Kendilerini şiddetle kınıyoruz. Kendisini bu millete havale ediyoruz. Mahir Ünal gibiler şunu bilsinler ki; cumhuriyetin koruyucuları var, bekçileri var, en azından İYİ Parti var. Önümüzdeki ilk seçimde de İYİ Parti, bu sürecin hesabını soracaktır” dedi.

AK PARTİ’YE TOGG TEBRİKİ

Yerli otomobil Togg’la ilgili düşüncelerini de açıklayan Yüksel, “Bozuk saatin bile günde iki kez doğruyu gösterdiğini herkes bilir. AK Parti, iktidarına 21’nci yılına girdiği şu dönemde yerli otomobil Togg’u üretme aşamasına gelmiş olmalarından dolayı kendilerini tebrik ediyoruz. Doğru bir uygulama olarak görüyoruz. Eleştiriler olabilir, ama biz; İYİ Parti olarak bu uygulamanın doğruluğunu kabul ediyoruz” dedi.

“SAYIN MEHMET YÜKSEL YİNE YAPTI, YAPACAĞINI”

Sözlerine, ekonomi üzerinden yaptığı eleştirilerle devam eden İYİ Partili Yüksel, AK Partili Mustafa Uysal’ın tepkisini çekti. Söz hakkı kendine geldiği zaman Yüksel’i eleştiren Uysal, “Sayın Mehmet Yüksel yine yaptı, yapacağını… Yine Partisi’nin reklamını yaptı. Burada 4 partiyiz, içimizde hiç partisinin reklamını yapan var mı? Belediye ve kendi hizmetlerini anlatacağı yerde partisinin reklamını yapıyor. Siyaset yapacaksan işte meydan, orada yap. Burada Gazipaşa’yla ilgili iki kelam edeceğiz, belediyemizle ilgili konuşacağız, sen tutup partinin reklamını yapıyorsun” dedi.

“SENİN DİL KOPARMA GİBİ BİR HÜNERİN VARSA, O’NUN DİLİNİ KOPARMAN LAZIM”

Yüksel’in Mahir Ünal eleştirisine, şehit yakınına küfür eden İYİ Partili Lütfü Türkkan üzerinden cevap veren Uysal, “Arkadaşım, AK Partili Mahir Ünal’ın dilini koparacakmış… Ya sen şehit yakınının bacısına küfür eden adamın dilini koparamadın ki bunun dilini mi koparacaksın? Senin dil koparma gibi bir hünerin varsa, O’nun dilini koparman lazım” dedi.

Yaşanan siyasi tartışmanın ardından meclisin gündem maddelerine geçildi. İmar Komisyonu raporunun görüşüldüğü gündem maddesinde Cumhuriyet Mahallesi’nde 2 ada 10 nolu parselin doğusunda bulunan kuru deredeki imar planı değişikliği, meclis üyelerince komisyondan geldiği şekilde kabul edildi.

Mecliste; bir vatandaş tarafından dilekçe verilen ve Pazarcı Mahallesi’nde bulunan Ulusal Egemenlik 1. Sokak isimli caddenin Tapucu Abdullah Caddesi olarak değiştirilmesi maddesi de görüşüldü. Komisyon üyeleri, söz konusu talebin; tabela masraflarının talep sahibi tarafından karşılanması durumunda cadde isminin değiştirileceği yönde rapor verdi. Söz konusu rapor, meclis üyeleri tarafından oy birliği ile meclisten geçirildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 20.10.2022 Tarih ve 21575 Sayılı Macar Mahallesi 109 ada 3, 4, 23, 172, 173 ve 174 nolu parselleri arasından geçen yaya yolunda 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili yazısı ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 20.10.2022 Tarih ve 21578 sayılı Gazipaşa 1/1000 ölçekli uygulama İmar Planı ilave notları ve değişikliği ile ilgili yazısı ve ekleri görüşüldü. Söz konusu gündem maddeleri, oy birliği ile İmar Komisyonu’na sevk edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —