MECLİSE CHP DAMGASI

MECLİSE CHP DAMGASI

.

Gazipaşa’da gerçekleşen yerel seçimlerde rakibi olduğu partilere ezici bir üstünlük sağlayan CHP, Büyükşehir ve Gazipaşa Belediyesi’nin yanında Gazipaşa Belediye Meclisi’ne de damga vurdu. CHP, resmi olmayan sonuçlara göre 17 kişiyle meclisi temsil etme hakkına sahip oldu. MHP ve AK Parti ortaklığında oluşturulan Cumhur İttifakı 8 meclis üyesi çıkarırken, İYİ Parti meclis dışında kaldı. 
 

GAZİPAŞA’DA, resmi olmayan sonuçlara göre Gazipaşa Belediye Başkanlığı ipini göğüsleyen Mehmet Ali Yılmaz, Gazipaşa Belediye Meclisi’nde de zaferini ilan etti. Netleşmeye başlayan tabloya göre, Mehmet Ali Yılmaz başkanlığın da oluşacak Gazipaşa’nın yeni meclisinde, CHP’li üyelere daha fazla koltuk ayrılacak. 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ni Büyükşehir ve Gazipaşa Belediyesi zaferiyle sonlandıran Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 17 bin 458 Gazipaşa Belediye Meclisi oyu aldı. MHP 12 bin 447 oy alırken, İYİ Parti 3 bin 395 oyda kaldı. Belediye Meclisi seçiminde; Zafer Partisi 350, Yeniden Refah Partisi ve TİP 281’er oy aldı. Saadet Partisi’nin 270 oy aldığı seçimde, Demokrat Parti 110, BTP 104, Vatan Partisi 96, HÜDA PAR 61, TKP 57, Sol Parti 34, Deva 29, DSP ise 14 oy alabildi. 


İŞTE MECLİSİN DAĞILIMI
Belediye Meclisi Seçimi’ni 17 bin 458 oyla birinci sırada tamamlayan ve en yakın rakibi MHP’ye 5011 fark atan CHP, resmi olmayan sonuçlara göre 17 kişiyle meclisi temsil etme hakkına sahip oldu. MHP ve AK Parti ortaklığında oluşturulan Cumhur İttifakı 8 meclis üyesi çıkarırken, İYİ Parti meclis dışında kaldı. Meclis oylarının çoğunluğunu alarak, kontenjan adaylarını Necdet Ali Şirin, Ali Yıldız ve Serkan Özkurt’u meclise sokmayı başaran CHP’de, Ulaş Özgen, Zafer Tan, Ümit Çelik, Zahide Gizem Çelik Aslan, Ali İhsan Yılmaz, Abdulkadir Tuncer, Emre Polat, Abdullah Sayın, Cumhur Uğur, Onur Demir, Kemal Yılmaz, Kerim Çetin, Serap Sarıyıldırım ve Abdullah Doğan gibi isimler meclise girmeyi başardı. 


Cumhur İttifakı ise; Numan Terzi, Sami Büyükakça, Yüksel Salman, M.Bahattin Akşit, Mustafa Uysal, Mustafa Cılız, Ümmü Oğuz ve Baki Topçu gibi isimleri meclis üyesi çıkardı.
 

BÜYÜKŞEHİR’E KİMLER GİDECEK?
Öte yandan Gazipaşa’daki oy dağılımına göre; CHP’li Necdet Ali Şirin, Ulaş Özgen, Zafer Tan ve Ümit Çelik’le MHP’li Numan Terzi,  Gazipaşa’yı hem Gazipaşa Belediye Meclisi’nde hem de Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde temsil edecekler. 


Belediye Meclisi Seçimi’nde 3 bin 395 oyda kalan İYİ Parti meclis dışında kaldı. >Selçuk ÖZTÜRK



Anahtar Kelimeler: MECLİSE DAMGASI