Tarih: 13.03.2024 09:47

MECLİS BİZİM İŞİMİZ, OYLAR TİP’E

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’DA, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’ne katılma kararı alarak sahaya inen ve ardına aldığı rüzgarla ilçede dikkatleri üzerine çeken Türkiye İşçi Partisi (TİP), seçim çalışmaları kapsamında yürüttüğü saha çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. TİP Gazipaşa İlçe Başkanı Mehmet Şahin, TİP Gazipaşa Belediye Başkanı Adayı Ümran Çolakoğlu Uygun, TİP Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Tansu Karahan Bozkurt ile sahada ilçe halkının nabzını tutan partililer ve TİP’li gençler, şehir merkezi, Selinus ve Koru sahillerinde seçim çalışması gerçekleştirdi. Burada vatandaşlarla bir araya gelen ve halkın ilgisiyle karşılaşan TİP’liler, Gazipaşa için ortaya koydukları hedeflerini vatandaşlara anlattılar.


TİP’E DESTEK İSTEDİ
Yapılan seçim çalışmalarında halkın kendilerine gösterdiği ilgi ve alakaya teşekkür eden TİP Gazipaşa İlçe Başkanı Mehmet Şahin, yerel seçimlerin önemine değinerek, Gazipaşa halkından TİP’e destek istedi. Belediye meclislerini, yerel yönetimlerin bel kemiğine benzeten TİP Gazipaşa İlçe Başkanı Şahin, “Türkiye 31 Mart’ta yerel seçimlere gidecek. 31 Mart’ta sadece mahallelerimizi, ilçelerimizi ve illerimizi yönetecek olanları seçmeyeceğiz. Aynı zamanda yerel yönetimlerin bel kemiği olan belediye meclislerine de temsilcilerimizi göndereceğiz. Yani bu seçimlerde hem belediye başkanlığı hem de belediye meclisi üyeliği için oy kullanacağız. Belediye meclisleri yapısı ve işleyişi gereği çok önemli görevler üstleniyor. Dolayısıyla belediye meclislerine göndereceğimiz temsilcilerin kim olduğu ve görevini nasıl yerine getireceği de önem taşıyor” dedi. 
 

“YOLSUZLUK GİRİŞİMLERİNE DUR DİYECEK…”
TİP Gazipaşa İlçe Başkanı Mehmet Şahin, “Ülkemizde rantla, ihale dağıtmakla, kayırmacılıkla birlikte anılan ve büyük hırsızlıkların merkezi haline getirilen belediyelerde bu tür yolsuzluklar hep belediye meclislerinden geçirilen kararlarla yapılıyor. İşte, bu nedenle halkın temsilcilerini belediye meclislerine seçmek her şeyden önemli. Belediye meclisinde halkın temsilcisi olarak yer alan her üye ortaya çıkaracak yolsuzluk girişimlerine dur diyecek ve suçları teşhir edecek. Aynı zamanda, katılım ilkesinin bir gereği olarak halkın sesini belediye meclisine taşıyacak” ifadelerini kullandı. 


“HALKIMIZ İÇİN GÖREV ALACAĞIZ”
TİP’li meclis üyelerinin halkın çıkarlarını koruyacağını; ranta, talana, kayırmacılığa dur diyeceğini dile getiren Başkan Şahin, “TİP belediye başkanlıklarında olduğu kadar belediye meclisi seçimlerinde de tüm halkımızın oylarına talip. Ranta, talana, kayırmacılığa eşe dosta dağıtılan ihalelere, liyakatsiz kadrolaşmaya bir kuruş bile olsa hırsızlığa halkın kaynaklarının çarçur edilmesine karşı TİP’in belediye meclis üyeleri halkın çıkarlarını ve haklarını korumak üzere görev alacaklar. Ülkemizin kaynaklarını ve zenginliğini kendileri ve yandaşları için ganimet gibi gören AKP ve zihniyetleri ile mücadele etmek üzere temsilcilerimiz belediye meclislerinde olacaklar” diye konuştu. 
 

“MECLİS BİZİM İŞİMİZ”
“Vekillerimizin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı gibi, belediye meclislerinde de iktidarın da muhalefetin de halkın çıkarlarına aykırı tek bir adım atmasına izin vermeyeceğiz” diyen TİP Gazipaşa İlçe Başkanı Mehmet Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: “TBMM ‘de TİP’li vekillerin yaptığı gibi Belediye meclislerinde de kürsüyü halkın sesinin ve sözünün duyulması için kullanacağız. Mecliste TİP nasıl muhalefet edip iktidarın kabusu olduysa belediye meclislerinde de her bir üyemizle yolsuzluklara geçit vermeyeceğiz. Ve en önemlisi AKP ve onun türevleri ile Belediye meclislerinde göğüs göğüse mücadele edeceğiz. Belediye meclisi seçimlerinde oylar TİP’e. Halkın belediyeleri için TİP belediye meclislerine. Biz mecliste muhalefeti iyi biliriz.  Meclis bizim işimiz.” >Selçuk ÖZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —