MEB’DEN AÇIKÖĞRETİM DUYURUSU

MEB, açıköğretim ortaokul ve liselerin ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri hakkında duyuru yapt

EĞİTİM 8.01.2024 13:45:00 0
MEB’DEN AÇIKÖĞRETİM DUYURUSU

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan duyuruda; açıköğretim 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 2. dönem ilk kayıt yaptıracak ortaokul öğrencileri için 4 Ocak’ta başladığı, 22 Ocak’a kadar devam edeceği belirtildi. Kaydı aktif olan ortaokul öğrencilerinin ise 24 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında kayıtlarını yenileyebilecekleri belirtildi.  Gazipaşa’da da birçok açık lise öğrencisini yakından ilgilendiren açık lise kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin ise 31 Ocak’ta başlayıp, 5 Şubat tarihine kadar devam edeceğine dikkat çekildi. Kaydı aktif olan açık lise öğrencilerinin ise 24 Ocak-5 Şubat arasında kayıtlarını yenilemeleri gerektiği açıklandı.


AÇIKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN YAPMALARI GEREKENLER
T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı duyuruda; öğrencilerin yapmaları gerekenler hakkında şu ifadelere yer verildi; 


-Ücret muafiyeti kapsamında olan öğrenciler kayıt yenileme işlemleri için 444 0 632 Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi’ne (MEBİM) ya da halk eğitimi merkezi müdürlükleri/ irtibat büroları ile iletişime geçerek; kayıt yenileme taleplerini iletmeleri, sistem üzerinde güncellenmesi gereken raporları sunmaları, Engelli Sınav Hizmetleri bilgilerini kontrol ederek kayıt yenileme işlemlerinin tamamlandığını teyit etmeleri gerekmektedir.


-Ders Seçimi İşlemleri: Öğrenciler ders seçimi işlemlerini 5 Ocak 2024 - 5 Şubat 2024 tarihleri arasında Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden yapabilecektir. Kayıt işlemlerinin sona ermesinin ardından yapılan ders seçimi işlemleri dikkate alınmayacaktır.


-Sınav Merkezi İşlemleri: Öğrenciler Sınav Merkezi belirleme ve güncelleme işlemlerini 5 Ocak 2024 - 5 Şubat 2024 tarihleri arasında Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden yapabilecektir. Kayıt işlemlerinin sona ermesinin ardından yapılan Sınav Merkezi belirleme ve güncelleme işlemleri dikkate alınmayacaktır. 


-Sınav Katım Ücretlerinin İadesi: Sınav ücretini yatırıp sınav başvurusunu yapmayan ya da yanlış ücret yatıran adaylara ücret iadesi yapılır. Ücret iadesi, sınavın tamamlanmasından sonra MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesi tarafından herhangi bir başvuruya gerek kalmaksızın gerçekleştirilir. Ücret iadeleri hangi bankaya yatırıldığına bakılmaksızın yalnızca T.C. Ziraat Bankası AŞ sistemleri aracılığı ile merkezi ödeme ekranlarından “MEB İade Bedeli” altında T.C. kimlik numarası ile sorgulama yapılarak gerçekleştirilir. >Aysel YILDIZ
 


Anahtar Kelimeler: AÇIKÖĞRETİM DUYURUSU