Tarih: 16.05.2024 09:50

MEB'DEN AÇIKÖĞRETİM DUYURUSU

Facebook Twitter Linked-in

MEB, Açıköğretim Kurumları 3. dönem sınavları kayıt yenileme işlemleri için son günün 20 Mayıs olduğunu duyurdu. 


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan duyuruda; Açıköğretim 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 3. Dönem sınavları için kayıt yenileme işlemlerinin 20 Mayıs Pazartesi günü mesai bitimine kadar yapılabileceği açıklandı. Açıköğretim Lisesindeki öğrencilik durumu aktif, donuk ve silik durumda olan tüm öğrencilerin kayıt yenileme işlemini yaptırabilecekleri belirtildi. Gazipaşa’da da birçok açık öğretim sınavlarına giren öğrencileri yakından ilgilendirdiğini vurgulayan Gazipaşa Halk Eğitim Merkezi de yayınladıkları duyuruda öğrencilere uyarıda bulundu.


T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı duyuruda şu ifadelere yer verildi; “Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 3. dönem kayıt yenileme işlemleri 20 Mayıs 2024 tarihi mesai bitimine kadar yapılabilecektir. Kayıt yenileme işlemi için öğrenciler, 250 TL sınav katılım ücreti yatıracaktır.


“20 MAYIS’TAN SONRA YAPILAN DERS SEÇİMİ İŞLEMLERİ DİKKATE ALINMAYACAKTIR”
Açık Öğretim Lisesindeki öğrencilik durumu aktif, donuk ve silik durumda olan tüm öğrenciler kayıt yenileme işlemini yaptırabilecektir. Ücret muafiyeti kapsamında olan öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri için 444 0 632 Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi (MEBİM) ya da halk eğitimi merkezi müdürlükleri ile iletişime geçerek; kayıt yenileme taleplerini iletmeleri, sistem üzerinde güncellenmesi gereken raporlarını sunmaları, Engelli Sınav Hizmetleri bilgilerini kontrol ederek kayıt yenileme işlemlerinin tamamlandığını teyit etmeleri gerekmektedir. Ders Seçimi İşlemleri:  2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 3. dönem sınavları için ders seçme işlemleri 19 Nisan 2024- 20 Mayıs 2024 tarihleri arasında Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden yapılabilecektir. Kayıt yenileme işlemlerinin sona ermesinin ardından yapılan ders seçimi işlemleri dikkate alınmayacaktır. 


“GİRİŞ BELGESİNDE FOTOĞRAFI BULUNMAYAN ÖĞRENCİLER SINAVA ALINMAYACAKTIR”
Sınav Merkezi İşlemleri: 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 3. dönem sınavları için sınav merkezi güncelleme işlemleri 19 Nisan 2024- 20 Mayıs 2024 tarihleri arasında Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden yapılabilecektir. Kayıt yenileme işlemlerinin sona ermesinin ardından yapılan sınav merkezi belirleme ve güncelleme işlemleri dikkate alınmayacaktır. Öğrencilerimiz 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 3. dönem sınavlarına fotoğraflı sınav giriş belgesi ile girebileceklerdir. Giriş belgesinde fotoğrafı bulunmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır. Bu nedenle öğrencilerimizin Açık Öğretim Liseleri Bilgi Yönetim Sisteminde fotoğraflarını kontrol etmeleri gerekmektedir. Sistemde fotoğrafı bulunmayan veya kendi fotoğrafı yerine başka bir görüntü yüklenmiş olan öğrencilerin halk eğitimi merkezi müdürlüklerine başvuru yaparak güncel fotoğraflarını yükletmeleri gerekmektedir.


“İLETİŞİM BİLGİLERİ VE SINAV MERKEZİNİN GÜNCEL OLMASI GEREKMEKTEDİR”
Öğrencilerin 2023-3. Dönem sınavına katılabilmeleri için açık öğretim lisesi bilgi yönetim sistemindeki iletişim bilgilerinin ve sınava gireceği sınav merkezinin güncel olması gerekmektedir. Öğrenciler bu bilgilerini kendi şifreleri ile açık öğretim lisesi bilgi yönetim sistemi girerek veya 444 0 632 mebim aracılığı ile güncellemesi gerekmektedir.” >Aysel YILDIZ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —