“MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ” KURSUNA BAŞVURULAR BAŞLADI

GAZİPAŞA Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü’nde kültür mantarı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla açılacak “Kültür Mantarı Yetiştiriciliği” kursuna başvurular başladı.

GÜNDEM 24.07.2024 10:05:00 0
“MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ” KURSUNA BAŞVURULAR BAŞLADI

Gazipaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçede ilk kez “Kültür Mantarı Yetiştiriciliği” kursu açılacak. Halk Eğitim Merkezi (HEM), Gazipaşa’da kültür mantarı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla açacağı kurs ile bilgi ve beceri sahibi olmak isteyenleri bu fırsatla buluşturacak.  


“ÜRETİM YAPABİLME KAPASİTESİ SAHİP OLANLARI SEÇECEĞİZ”
“Kültür Mantarı Yetiştiriciliği” kursuna ilgi duyan üretici adaylarının HEM’e başvurmaları gerektiğini ifade eden Gazipaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlyas Yılmaz, “Başvuruları almaya başladık. Kontenjan sınırlı olduğu için ön başvuru yapanlar içinde üretim yapabilme kapasitesine sahip olanlar içinden de eleme yapacağız ve üretici adayları kesin kayıt hakkı kazanacaklar. Kursumuzda eğitim alarak belge alan adaylarımız da istihdam konusunda kazanç sağlayacaklar” dedi.


Yılmaz, eylül ayında “Kültür Mantarı Yetiştiriciliği” kursu derslerinin başlayacağını belirtip, başvuruların yine eylül ayına kadar devam edeceğini dile getirdi. >Vildan RENDE