MADIMAK TÜRKÜLERLE ANILDI

2 TEMMUZ 1993’TE Sivas’ta katledilen 33 aydın ve sanatçı ile otel görevlileri, CHP Gazipaşa İlçe Başkanlığı ile ADD Gazipaşa Şubesi tarafından düzenlenen konserde türkülerle anıldı.

GÜNDEM 4.07.2024 10:09:00 0
MADIMAK TÜRKÜLERLE ANILDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gazipaşa Şubesi tarafından, 2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal Şenlikleri için Sivas’a giden 33 aydın ve sanatçı ile otel görevlilerinin, Madımak Oteli’nde yakılarak katledilişinin 31. yılı dolayısıyla Gazipaşa’da anma konseri düzenlendi. Salı günü saat 20.00’de Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Kültür Merkezi’nde gerçekleşen anma konserine, CHP İlçe Başkanı Fahri Oğuz, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, ADD Gazipaşa Şube Başkanı Av. Hasan Coşkun, CHP Kadın Kolları Başkanı Saniye Güven, CHP ilçe yöneticileri, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


İSİMLERİ TEK TEK OKUNDU
İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği anma konseri, Madımak Oteli’nde yakılarak katledilen 33 aydın ve sanatçı ile otel görevlilerinin isimlerinin, yaş ve meslek bilgilerinin okunmasıyla başladı. Ardından Göksel Aslan, İsmail Yıldırım, Sefa Öge, Onur Demir, Batuhan Gilik, Hüseyin Ümit Aksoy, Kerim Çetin ve Eşref Yaman anma konserinde sahne aldı. Türkü ve şiirleri Madımak’ta hayatını kaybeden yurttaşlar için seslendiren sanatçılar, performanslarıyla büyük beğeni aldı. 2 Temmuz’da acımasızca katledilen sanatçıların eserlerini ve katliamının ardından gidenlerin ardından yazılan eserlere yoğunluk veren sanatçılar, program sonunda salonda bulunun vatandaşlarca ayakta alkışlandı. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: MADIMAK TÜRKÜLERLE ANILDI