Tarih: 27.06.2024 09:48

MADIMAK GAZİPAŞA'DA ANILACAK

Facebook Twitter Linked-in

2 TEMMUZ 1993’te Pir Sultan Abdal Şenlikleri için Sivas'a giden 33 aydın ve sanatçı ile otel görevlilerinin, Madımak Oteli'nde yakılarak katledilişinin 31. yılında CHP Gazipaşa İlçe Başkanlığı ile Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından ilçede anma konseri düzenlenecek.


Sivas Madımak Oteli'nde 2 Temmuz 1993’te, Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında 33 aydın, sanatçı ve iki otel görevlisi yakılarak katledilmişti. Katliamın 31’inci yıldönümünde, her yıl olduğu gibi bu yıl da Gazipaşa’da anma etkinlikleri yapılacak. Bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa ilçe Başkanlığı ile Atatürkçü Düşünce Derneği( ADD) tarafından 2 Temmuz Salı günü anma konseri düzenlenecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Kültür Merkezi’nde yapılacak konser, saat 20.30’da başlayacak. Göksel Aslan, İsmail Yıldırım, Sefa Öge, Onur Demir, Batuhan Gilik, Hüseyin Ümit Aksoy, Kerim Çetin ve Eşref Yaman’ın sahne alacağı etkinlik, halka açık gerçekleşecek. 


CHP Gazipaşa İlçe Başkanlığı ve ADD Gazipaşa Şube Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile Madımak Katliamının 31. yıldönümü dolayısıyla yapılacak anma konserine tüm ilçe halkı davet edildi. >Vildan RENDE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —