LİSELİLER DİKKAT! SINIFTA KALMA GERİ GELDİ

BUGÜN başlayan yeni eğitim-öğretim yılıyla ilgili önemli bir karar alındı. Liselerde 4 ve üzeri dersten başarısız olan öğrenciler sınıf tekrarına kalacak. 3 dersten başarısız olanlar ise bir üst sınıfa sorumlu olarak geçecek.

EĞİTİM 11.09.2023 14:10:00 0
LİSELİLER DİKKAT! SINIFTA KALMA GERİ GELDİ

2023-2024 Yılı Eğitim-Öğretim yılı bugün başladı. Milyonlarca lise öğrencisi de çalacak ilk ders zili ile eğitim-öğretim yıllarında ilk derslerine girecekler. İlk ders zili çalmadan önce ise Millî Eğitim Bakanlığı liselerle ilgili bazı önemli kararlar aldı. Alınan kararlara göre; kaç zayıf olursa olsun ortalama 50 olduğu sürece sınıf geçme dönemi resmen son buldu. Başarısız olan öğrencilere sınıf tekrarı uygulaması geri getirildi. Açık liseye geçişler ise olduğundan daha zor olacak. 

 

LİSELERDE 4 VE ÜZERİ ZAYIFI OLAN SINIFTA KALACAK        

2023-2024 eğitim-öğretim yılı öncesi liselerde yeni dönemi başlatan bazı kararlar alındı. Bu kararlara göre; önceden kaç tane zayıfı olduğuna bakılmaksızın 50 ortalama yapanların sınıf geçme uygulaması son buldu. Yani, ortalaması 50 olan öğrenci 4 ve üzeri dersi zayıf ise başarısız sayılacak ve sınıf tekrarı yapacak. Ders ortalaması 50 olan öğrencilerden ise en fazla 3 dersten başarısız olanlar bir üst sınıfa sorumlu olarak geçecekler. 

 

SINIF TEKRARI EN FAZLA BİR DEFA YAPILABİLECEK

Sınıf tekrarı hazırlık sınıfı hariç, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılacak. Öğrenim süresi içinde ikinci defa başarısız olarak sınıf tekrarına kalan öğrencilerin öğrenim yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek veli ve öğrenci talebi de dikkate alınarak mesleki eğitim merkezine, Açık Öğretim Lisesine, Mesleki Açık Öğretim Lisesine veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine kayıtları yapılacak.

 

AÇIK LİSEYE GEÇİŞ ZORLAŞTIRILDI

Alınan kararlardan bir diğeri ise açık liseler ile ilgili. Artık açık liseye geçişler de eskisi gibi kolay olmayacak. Yeni yönetmelik gereğince; milli sporcular, kaynaştırma öğrencileri, koruma kanunu kapsamındaki öğrenciler, şehit ve gazi çocukları, Bakanlıkça mazereti uygun uygun görülenler ile yönetmeliğin ilgili hükümlerine göre örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrenciler gibi istisnalar dışında açık liseye nakil ve geçişler yapılamayacak. 

 

DEVAMSIZLIK BİLGİSİ

Liselerde art arda 2 gün özürsüz devamsızlık yapan öğrencinin durumu velisine bildirilecek. Özürsüz olarak yapılan her bir devamsızlık günü için ise öğrenciler 1 saat fazla sosyal sorumluluk çalışması yapacak. >Aysel YILDIZ


Anahtar Kelimeler: LİSELİLER DİKKAT! SINIFTA KALMA GELDİ