Tarih: 04.07.2023 09:23

LGS’de tercih heyecanı başladı

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşalı öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan tercih ve yerleştirme kılavuzuna göre “merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar”, “yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar” ve “pansiyonlu okullar” olmak üzere üç grupta tercih yapıyor. Dün yani 3 Temmuz tarihinde başlayan ve devam eden tercih dönemi, 19 Temmuz saat 17.00’de sona erecek. Öğrenciler tarafından yapılan tercihlerin sonuçları ve boş kalan kontenjanlar 24 Temmuz tarihinde “meb.gov.tr” adresinde ilan edilecek.

LGS YEREL YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

“Yerel yerleştirme” işlemleri, okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il, ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanı üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılacak. Değerlendirmede, eşitlik olması durumunda sırasıyla 8, 7 ve 6’ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı üstünlüğüne bakılarak yerleştirme gerçekleştirilecek. 

YEREL YERLEŞTİRMEDE KAÇA OKUL TERCİH EDİLECEK?

Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapabilecek. Yerel yerleştirme tercihlerinde ilk 3 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 okul tercih edebilecek. Tercihlerde aynı okul türünden (Anadolu lisesi, mesleki ve teknik Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) en fazla 3 okul seçilebilecek. >Selçuk ÖZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —