LGS TERCİHLERİ İÇİN YARIN SON GÜN!

.

EĞİTİM 16.07.2024 10:08:00 0
LGS TERCİHLERİ İÇİN YARIN SON GÜN!

LGS tercihlerinin yarın sona ereceğini belirten İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bilal Dal, öğrencilerin tercih yaparken öncelikle ilgi alanlarını, yeteneklerini ve gelecekteki hedeflerini göz önünde bulundurmaları gerektiğini ifade ederek, bu konuda mutlaka rehberlik ve danışmanlık hizmeti alınması gerektiğini dile getirdi.


Binlerce öğrencinin beklediği 2024 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının 28 Haziran tarihinde erişime açılmasının ardından gözler LGS tercih sürecine çevrilmiş, sınavına giren 8. sınıf öğrencileri, istedikleri liseye yerleşebilmeleri için tercih yapmaya başlamıştı. LGS kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercihlerinin yarın (17 Temmuz) saat 17.00’de sona ereceğini hatırlatan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bilal Dal, tercihlerin çok dikkatli yapılması gerektiğini ifade ederek “Lise öğrencinin geleceğiyle ilgili planlarının başladığı yerdir. Doğru lise seçimi çok önemli. Bu nedenle öğrenci ve veliler okulları mutlaka görüp eğitim programıyla ilgili bilgi almalı” dedi.
 

GAZİPAŞA’DAN LGS’YE 523 ÖĞRENCİ GİRDİ
Gazipaşa’da 523 öğrencinin LGS’de ter döktüğünü belirten Müdür Dal, öğrencilerin tercih yaparken öncelikle ilgi alanlarını, yeteneklerini ve gelecekteki hedeflerini göz önünde bulundurmaları gerektiğini ifade ederek, bu konuda mutlaka rehberlik ve danışmanlık hizmeti alınması gerektiğini dile getirdi. 


“PUANI DÜŞÜK ANCAK YETENEĞİ OLANLAR MESLEK LİSESİNİ TERCİH EDEBİLİR”
Türkiye genelinde LGS’ye giren 992 bin 906 öğrencinin 352’sinin 500 tam puan alarak şampiyon olduğuna dikkat çeken Dal, Gazipaşa Ahmet Tuncer Ortaokulu öğrencisi Aykut Kısaarslan’ın da Türkiye birincisi olduğunu vurgulayıp, Kısaarslan’ın İstanbul Erkek Lisesi’ni tercih edeceğini belirtti. 


LGS tercih sonuçlarının 22 Temmuz’da açıklanacağını dile getiren Dal, “İlçe dışından tercih yapacaklar, kalacak yer pansiyon ulaşım vs. konularını da iyice araştırmalılar. Onun dışında puanı yüksek olmayan ancak yeteneği olan öğrenciler de meslek liselerini tercih edebilirler. Maliyeti de oldukça düşük. Tüm öğrencilerimize bundan sonraki öğretim hayatlarında başarılar dileriz” ifadelerini kullandı. >Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: TERCİHLERİ YARIN !