LEYLA’NIN ÇİFTLİĞİ

Gazipaşa Belediyesi’nden “Restoran ve kafe” olarak kiraladığı işletmeyi, ihale şartnamesine aykırı şekilde düğün salonuna çeviren işletme sahibi, kamuya ait alanı çiftliği gibi kullanmaya devam ediyor.

GÜNDEM 27.03.2023 10:00:00 0
LEYLA’NIN ÇİFTLİĞİ

Başkan Yılmaz’ın, “2023’te ruhsatsız işletmelerde düğün yok” açıklamasına karşın, o işletmenin yeni sezon için düğün rezervasyonu yaptığı öğrenildi. 

GAZİPAŞA’DA 2017 yılında düzenlemesi yapılarak Gazipaşa halkının kullanımına sunulan ve yeni yapısıyla ilçenin gözde mekanlarından biri olan Selinus Sahili’nde bu yıl da düğün tartışmaları devam edecek. Geçtiğimiz yıl, Gazipaşa Belediyesi tarafından “Restoran ve kafe” şeklinde ihale edilen mekanların biri, ihaleyi alan organizasyon işletmesi tarafından düğün salonuna çevrilmişti. Söz konusu işletmenin ihale şartlarına aykırı şekilde faaliyet göstermesi, düğüne gelen davetlilerin araçlarını kaldırımlara ve yaya yollarına park ederek yaya yolunu kapatması, işletmede yüksek sesle yapılan müzik yayınının çevre esnafları ve bölgede bulunan vatandaşları rahatsız etmesi; geçtiğimiz yıl gündemden düşmemişti.

REZERVASYONLAR YİNE BAŞLADI

Gazipaşa Belediyesi ve AK Partili bazı isimler tarafından açıkça korunan işletme sahibi, “Restoran ve kafe” şeklinde ihale edilen mekanı, ihale şartnamesinin dışına çıkıp kafasına göre kullanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Selinus Sahili’nde kafasına göre at koşturan ve sahilde bulunan işletmeleri ciddi şekilde zarara uğrattığı iddia edilen o işletme, yaz dönemi için düğün rezervasyonlarına yeniden başladı. Kanunlar ve ihale şartnamesi ile bölgedeki esnafları bu yıl da çiğnemeyi göze alan işletmeye, yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı şimdiden merak konusu oldu.

BAŞKAN “2023’TE RUHSATSIZ İŞLETMELERDE DÜĞÜN YOK” DEMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl eylül ayında açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, hiç bir restoranın düğün yapmasına izin vermeyeceklerini söylemişti. Yılmaz, “Koronavirüs nedeniyle sahillerdeki restoranlara düğün izni vermiştik. Çünkü buna mecbur kaldık. Kapalı salonlarda yapılan düğünler yüzünden ilçede koronavirüs vakaları sürekli artmıştı. Fakat son zamanlarda bu restoranlardan sürekli şikayetler gelmeye başladı. Bazı vatandaşlarımız, bu restoranlardan düğün tarihi aldığı için, biz kimse mağdur olmasın diye bunları idare ettik. Ama 2023 yılında kesinlikle hiç bir restoranın düğün yapmasına izin vermeyeceğiz. 2023 yılında düğün yapacak vatandaşlarımız, düğünlerini düğün salonu ruhsatı olan işletmelerden yapacak” demişti. 

NE DEĞİŞTİ?

Başkan Yılmaz’ın, “2023’te ruhsatsız işletmelerde düğün yok” açıklamasına karşın söz konusu işletmenin yeni sezon için düğün rezervasyonu yaptığı öğrenildi. Geçtiğimiz yıl 28 Eylül’de, “2023’te ruhsatsız işletmelerde düğün yok” diyen Başkan Yılmaz’ın; “Restoran ve kafe” olarak kiraladığı işletmeyi, ihale şartnamesine aykırı şekilde düğün salonuna çeviren işletmeye karşı tutum ve davranışının ne olacağı şimdiden merak konusu oldu.

 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27