Tarih: 23.12.2022 10:22

KUYRUKLU YALAN

Facebook Twitter Linked-in

Haberin kuyruklu yalan olduğunu belirten Oğuz, haberi yapan şahıs ve gazete hakkında hukuk savaşına hazırlanırken, İlçe Başkanı Ali Doğan ise, “Haberin hiçbir doğru yanı yok” dedi. 

AK PARTİ Gazipaşa Kadın Kolları Başkanı ve Manşet Gazetesi Hukuk Danışmanı Av. Ümmü Oğuz, Gazipaşa’da yayın hayatına devam eden bir yerel gazetede çıkan “AK Parti’nin Aşması Gereken İlk Sorun Av. Ümmü Oğuz” başlıklı haberle ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Söz konusu haberde kendisiyle ilgili ortaya atılan iddiaların asılsız olduğuna dikkat çeken Oğuz, haberi yapan Tekin Ildız’ın kişisel meselelerini ön planda tutarak, kendisini ve mensubu olduğu AK Parti’yi karaladığını belirtti. 

“MANŞET GAZETESİ’NİN 4 HUKUK DANIŞMANINDAN SADECE BİRİYİM”

Tekin Ildız’ın, Manşet Gazetesi ile davalık olduğu ve davaya kendisinin baktığı için bu tarz haberleri yaptığını açıklayan Oğuz, “Kamuoyunun da bildiği üzere, Manşet Gazetesi 2020 yılın sonunda Sahil Gazetesi ile gazipasasahil.com adlı haber sitesinin isim hakkını satın almıştı. 2021 yılında Tekin Ildız tarafından kurulduğu iddia edilen Havadis Gazetesi, Sahil Gazetesi’nin devamı niteliğinde gösterilmiş ve bu durum Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Selçuk Öztürk’ün ticari hayatını olumsuz yönde etkilemişti. Yaşanan durum karşısında Tekin Ildız hakkında dava açıldı ve dava etmektedir. Manşet Gazetesi’nin 4 hukuk danışmanının biri benim. Bu davaya da ben baktım. Daha 6 ay önce benim hakkımda “En Aktif Siyasetçi” ve buna benzer övgü dolu haber yapan gazete, şimdi de bu şekilde bir habere imza attı.  

“PARTİM İÇİN EMEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİM”

Söz konusu haberin bu gerçekler doğrultusunda yapıldığını dile getiren AK Parti Gazipaşa Kadın Kolları Başkanı AV. Ümmü Oğuz, haberde ortaya atılan iddialara da açıklık getirdi. Bugüne kadar parti bünyesinde yaptığı çalışmalarla taraflı tarafsız her kesimin takdirini kazanan Oğuz, “Ben bir amaç için AK Parti çatısı altında görev yapıyorum. İdeolojik olarak Cumhurbaşkanımız ve partimizin Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazipaşa’daki temsilciliğini üstlenen isimlerden biriyim. Bugüne kadar, hem partim hem de Cumhurbaşkanımızın izlediği yoldan yürüdüm. Partimizin “Halka Hizmet, Hakka Hizmet” anlayışıyla yaptığı çalışmaların içinde yer aldım. Dün nasıl elimden gelen çalışmaları yaptıysam, yarın da tüm gayretimle partim için emek vermeye devam edeceğim” diye konuştu. 

“TÜM PARTİDAŞLARIMIZLA UYUM İÇİNDE ÇALIŞTIM, ÇALIŞIYORUM”

AK Parti Gazipaşa Kadın Kolları Başkanlığını gücünü hiçbir zaman kişisel çıkarları için kullanmadığını ifade eden Oğuz, “Gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan bu haberde, İlçe Başkanımız Sayın Ali Doğan’ı yalnız bıraktığım ifade edilmiş. Açıklamamda yer verdiğim gibi, partim adına elimden gelen tüm gayreti sarf ettim. AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanımız Ali Doğan ve teşkilatımızda yer alan tüm partidaşlarımızla uyum içinde çalıştım, çalışıyorum. Benim, Manşet Gazetesi’ne hukuk danışmanlığımın dışında hiçbir desteğim yoktur. Ben gazetenin 4 hukuk danışmanından sadece birisiyim. Manşet Gazetesi’nin Tekin Ildız’la olan davasına bir başka meslektaşım baksaydı, bu şahsın karalamalarına maruz kalacağına adım gibi eminim” ifadelerini kullandı. 

“DOSYA ÜCRETLİ DEĞİL, MAAŞLI OLARAK HİZMET VERMEKTEYİM”

Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğünün avukatlığını yaptığını hiçbir yer de gizlemeyen Oğuz, “Haberin bu bölümünde şahsıma iftira atılmıştır. Kapanan dava dosyalarını yeniden açıp, dosya ücreti aldığım yönündeki ifadeler kocaman bir yalandır. Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğünün avukatlığını yaptığımı hiçbir zaman gizlemedim. Ayrıca burada dosya ücretli değil, maaşlı olarak hizmet vermekteyim. Kişisel menfaatlerini ön planda tutan ve insanları karalamaktan kaçınmayan bu şahsın kuyruk acısı, davalık olduğu Manşet Gazetesi’nin avukatlığını yaptığım içindir” dedi. 

“ARAZİNİN SATIŞINI EMLAKÇIYA YAPTIM”

FETÖ soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen eski kaymakam Cemil Öztürk’e satılan arazi hakkında da bilgi veren Av. Oğuz, “Yaptığı yalan haberle gazetecilik meslek onurunu ayaklar altına alan bu şahıs, beni FETÖ ile iltisaklı göstermekten de kaçınmayacak kadar aciz durumdadır. Söz konusu arazimi geçen yıl ofis almak için satışa çıkardım. Arazi ben ve ablama aittir. Arazinin satışını bir emlakçıya yaptım. Satışın benle bir ilgisi olmamakla birlikte, herkesin mülk edinme hakkı olduğunu belirtmek isterim” dedi. 

FETÖ hain terör örgütüyle hiçbir şekilde bağının olmadığını dile getiren Oğuz, “Üniversite yıllarımdan bu yana AK Parti’ye ve vatandaşlarımıza hizmet vermek için elimden geleni yaptım. Hem okul yıllarımda hem sonrasında sosyal sorumluluk ve farkındalık çalışmalarından geri durmadım. Bunun yanında hayatımın hiçbir kesitinde FETÖ hain terör örgütüyle hiçbir şekilde bağım olamadı” diye konuştu. 

“AŞMAMIZ GEREKEN İLK SORUN GAZETECİLİK MESLEK 

ONURUNU AYAKLAR ALTINA ALAN TEKİN ILDIZ’DIR” 

“Bulunduğum göreve birilerinin tavsiyesi ile gelmedim. Yine görevimden bu şahsın tavsiyesiyle ayrılmam” diyen Oğuz, “Ben Partim ve Genel Başkanımın yeni zaferlere koşması için çalışmalarıma devam edeceğim. Bizim aşmamız gereken ilk sorun, asparagas haber yapıp, gazetecilik meslek onurunu ayaklar altına alan Tekin Ildız ve onun gibilerdir. Bana ve siyasi hayatıma bu şekilde zarar vermek isteyen bu şahıs hakkında tüm hukuki haklarımı kullanacağımı kamuoyunun bilmesini isterim” şeklinde konuştu. 

BAŞKAN DOĞAN: HABERİN HİÇBİR DOĞRU YANI YOK

AK Parti Gazipaşa Kadın Kolları Başkanı Av. Ümmü Oğuz’u hedef alan haberin hiçbir doğruluğu bulunmadığını dile getiren AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, yapılan habere tepki gösterdi. AK Parti’nin tüm kademelerde uyum içinde çalıştığını ifade eden Doğan, “Kadın Kolları Başkanımız Ümmü Oğuz, İlçe Kadın Kolları Başkanlığının yanında benim kızım gibidir. Bugüne kadar siyasi ve kişilik anlamda bir suiistimalini görmedim. Kesinlikle yazılanların hiç birine katılmıyorum. Ümmü Başkan’dan da memnunuz… Elinden gelenin fazlasını yapıyor. Hem siyasi anlamda hem de kişilik anlamında her zaman destekliyorum. Bizim partimizde kimse kimseyi yalnız bırakmaz. Teşkilat başkanı olarak, Kadın Kolları Başkanımızın çalışmalarından memnunum. Yayımlanan haber son derece üzücü bir haber. Ümmü Başkanı üzmeye, Ümmü Başkan üzerinden partimize zarar vermeye kimsenin hakkı yok. Bizim partisel anlamda arkadaşlarımızla hiçbir problemimiz yok” dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —