Tarih: 05.08.2024 10:13

KURSİYERLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Facebook Twitter Linked-in

Antalya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Sanat Eğitim Merkezi (ATASEM) Gazipaşa Kurs Merkezi’ndeki pastacılık kursunda kursiyerler, profesyonel mutfakta çalışma teknikleri, malzeme hazırlama, pasta tarifleri, tatlı tarifleri ve görsel sunum eğitimlerini uygulamalı öğreniyor. Kurs eğitmeni Aydın Özalp eşliğinde her hafta bir birinden farklı tarifleri ve tatları deneyimleyen kursiyerler, bu hafta da “Lazanya” yapımını öğrendi. Lazanya tarifini, hamur açma işini ve sunumunu uygulamalı olarak deneyimleyen pastacılık bölümü öğrencileri, hünerlerini sergileyerek ders sonunda lazanya ziyafeti yaptı.


“MESLEK EDİNİYORLAR”
Kurs eğitmeni Aydın Özalp, ATASEM Gazipaşa Kurs Merkezi’ndeki pastacılık bölümü kursiyerlerine Türk ve Dünya mutfaklarından örneklerle her hafta farklı lezzetleri öğretmeyi planladığını belirtip, “Kursiyerler malzeme alımından, pasta yapımı ve sunumuna kadar tüm evreleri uygulamalı olarak öğreniyor. Yaklaşık 1 aydır devam eden kursumuzda profesyonel mutfakta çalışma teknikleri, malzeme hazırlama, sayısız pasta ve tatlı tarifleri ile görsel sunum eğitimleri verdik. Meslek edindirme ve istihdama destek sağlamak amacıyla verilen kurslar ile kursiyerlerimiz hem sertifika alıyor hem de kendi işletmelerini kurma imkanına sahip olabiliyor” ifadelerini kullandı. >Vildan RENDE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —