KURBANLIKLAR DENETLENİYOR

Gazipaşa’da İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde yol kontrolü ve kurbanlık satış alanında denetimlerini sürdürüyor.

GÜNDEM 7.06.2024 11:11:00 0
KURBANLIKLAR DENETLENİYOR

KURBAN Bayramı öncesi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ekipleri kurban sevklerine ilişkin yol denetimleri artırılırken, kurban satış yerlerinde ise hizmetlerin aksamaması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Ekipler tarafından Antalya’nın doğu giriş kapısı olan Güney Karakol Komutanlığı’nda oluşturulan kontrol noktasında denetim yapıldı.
 

HAYVANLARIN KİMLİK BİLGİLERİ KONTROL EDİLDİ
Denetim ve kontrol ekiplerince, hayvanların küpelerinin, sevklerde bulunması gereken aşılarının, iller arası kurban sevklerinde veteriner sağlık raporunun, büyükbaş hayvanların pasaportlarının, küçükbaş hayvanların nakil belgesinin (ırkı, cinsiyeti, yaşı) ve nakilde hayvan refahı belgelerin olup olmadığı kontrol edilerek, hayvanların kimlik bilgileri ile uyumlu olup olmadığına bakıldı.
 

DENETİMLER BAYRAMA KADAR DEVAM EDECEK
Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik,  Kurban Bayramı dolayısıyla İlçe içinde ve iller arası hayvan hareketliliğinin artması nedeniyle bulaşıcı hayvan hastalıkları, salgının önüne geçilmesi ve yetiştirici mağduriyetinin önlenmesine yönelik denetimlerin jandarmanın kontrol noktalarında ve kurbanlık satış alanlarında sürdüğüne dikkat çekerek, bayrama kadar denetimlerin belli aralıklarla da devam edileceğini kaydetti. >Vildan RENDE 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27