KURBAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Gazipaşa İlçe Müftülüğü Murakıbı Mustafa Aksoy, ‘Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) 2023 Yılı Vekaleten Kurban Organizasyonu'na destek için kurban bağışı çağrısında bulundu.

GÜNDEM 24.06.2023 22:43:00 0
KURBAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

DİYANET İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla başlatılan 2023 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu’na destek için Gazipaşa İlçe Müftülüğü Murakıbı Mustafa Aksoy, kurban bağışı çağrısı yaptı. Aksoy yaptığı açıklamada, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 5 bin 950, yurt dışında ise 2 bin 750 lira olarak belirlendiğini hatırlatarak şöyle devam etti:

“KURBAN PAYLAŞMAKTIR”

“28 Haziran Çarşamba günü inşallah Müslümanların dini bayramlarından birisi Kurban Bayramı’na kavuşacağız. Kurban ibadeti İslam’ın sembollerinden birisidir. Kurban kurbiyettir, Rabbimize yakınlaşma, takvaya ulaşma arzusu, ,İlahi rahmete nail olma çabasıdır. Aynı zamanda kurban teslimiyettir, Allah’a ve Onun emirlerine boyun eğmektir. Kurban, sadakattir. Cenab-ı Hakk’ın rızasını her şeyden üstün görmektir. Kurban, tezekkürdür, nimetin gerçek sahibini hatırda tutmaktır. Kurban, paylaşmaktır, ihtiyaç sahibinin evine, gönlüne, sofrasına sevinç ve muhabbet taşımaktır. Kurban, kardeşliktir, gönüller arasında yardımlaşma ve dayanışma bağları kurmaktır.

“VEKALET İLE KURBANLARIMIZ ULAŞIYOR”

Her yıl olduğu gibi bu yılda yüzyılın iyilik hareketi olarak hizmetlerini sürdüren Diyanet Vakfı;  yurt dışında yüzlerce ülke ve bölgede ihtiyaç sahibi bireylere, ailelere vekâlet yoluyla kurbanlarınızı ulaştırıyor. Ayrıca başta deprem bölgesinde ve ülkemizin farklı bölgelerinde de ihtiyaç sahibi ailelere vekâleten kurbanlarınızı Türkiye Diyanet Vakfımız aracılığıyla ulaştırıyoruz. Kurban ibadetinde esas olan kişinin kurbanını bulunduğu yerde kesmesi veya kestirmesidir. Yaşadığı yerde kesme imkanı olmayan veya kestiği kurban haricinde ihtiyaç sahiplerine kurban eti ikram etmek isteyenler, özellikle iki kurban kesen kesmek isteyen kardeşlerimizden bir tanesini ise vekâlet yoluyla kurbanlarını bağışlamalarını tavsiye ediyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ‘’Kurbanını paylaş kardeşinle yakınlaş” çağrısıyla başta depremzede kardeşlerimiz olmak üzere dünyanın dört bir köşesindeki ihtiyaç sahiplerine kurban emanetlerinizi güvenle ulaştıracağız. Kardeşlik bilincini güçlendirecek, buruk gönüllere bayramın neşe ve sevincini taşıyacağız inşallah.

“SİZ DE HAYIR KERVANINA KATILABİLİRSİNİZ”

Yapacağınız kurban bağışıyla yüzlerce tebessüme, dillerde duaya vesile olmak için sofraları bereketlendirmenin gayreti içinde olalım inşallah. Geliniz yolumuzu gözleyen kardeşlerinizi gönülden yapacağımız infakla, kurbanla sevindirelim. Her yıl olduğu gibi bu yılda yine siz değerli kardeşlerimizin din görevlilerimize, Gazipaşa İlçe Müftülüğümüze ve ayrıca Türkiye Diyanet Vakfımızın internet sitesi aracılığıyla bu hayır kervanına katılabilirsiniz. 

BAYRAM NAMAZI 06.08’DE 

Ayrıca bu vesileyle Arefe günü sabah namazından başlayarak bayramın 4.günü ikindi namazı da dahil toplamda 23 vakit olmak üzere farzın arkasına teşrik tekbirlerini getirmeyi unutmayalım. Rabbimizden niyazımız, kurbanla kurbiyet kazanan, teslimiyet imtihanını başaran kullarından olabilmeyi, bayrama kavuşan ve bayramı birlik beraberlik içerisinde bayram havasında geçirebilmeyi cümlemize nasip etsin inşallah. Gazipaşa için kurban bayramı namaz saatinin 06.08 olduğunu hatırlatır, şimdiden hayırlı bayramlar dilerim.”>Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: KURBAN BAĞIŞI ÇAĞRISI