KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİNE KÜLTÜR GEZİSİ DÜZENLENDİ

GAZİPAŞA İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Kur’an kursu öğrencilerinin dini bilgilerin yanında sosyal ve kültürel faaliyet gerçekleştirebilmeleri adına Anamur ve Bozyazı’ya kültür gezisi düzenlendi.

GÜNDEM 8.08.2024 09:17:00 0
KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİNE KÜLTÜR GEZİSİ DÜZENLENDİ

Gazipaşa İlçe Müftülüğü’ne bağlı Gençlik Koordinatörlüğü, Erkek Yatılı Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik faaliyetlerini sürdürüyor. İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Gazipaşa Zeliha Tuncer İmam Hatip Lisesi pansiyonunda yatılı kalan yaz Kur’an kursu öğrencilerinin dini ilimlerin yanında sosyal ve kültürel faaliyet gerçekleştirebilmeleri adına Anamur ve Bozyazı’ya kültür gezisi düzenlendi. 


TARİHİ VE KÜLTÜREL YERLER ZİYARET EDİLDİ
Çınar Derneği Başkanı Yunus Koç, İlçe Vaizi ve Gençlik Koordinatörü Muhammed Nafi Sipahi rehberliğinde yapılan gezi kapsamında Anemirum Antik Kenti, Köşekbükü Mağarası, Anamur Kalesi, Anamur Limanı, Sahil Parkı, Bozyazı şehir merkezi ve Dragon Köprüsü ziyaret edildi. Merkez Camii ve Anamur Mus’ab Bin Umeyr Hafızlık Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nun da ziyaret edildiği programda Anamur İlçe Müftülüğü’nde Mehmet Fidan Hoca da gençlerle hasbihal edip çeşitli konularda nasihatlerde bulundu.
 

“EĞLENEREK ÖĞRENİYORLAR”
Bu tür faaliyetlerin öğrencilerin Yaz Kur’an kurslarına olan ilgilerini artırdığını ifade eden İlçe Müftüsü Fahri Başar, “Yatılı Yaz Kuran Kursu öğrencilerimiz eğlenerek öğrenmeye devam ediyor. Çocuklarımız ve gençlerimizin boş zamanlarını değerlendirmelerinde yardımcı olmak, yaz tatilini daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak amacıyla dini eğitimlerin yanında kültürel geziler ve etkinlikler yapıyoruz. Etkinlikte öğrencilerimize rehberlik eden Çınar Derneği Başkanı Yunus Koç, İlçe Vaizi ve Gençlik Koordinatörü Muhammed Nafi Sipahi ve emeği geçen öğretici hocalara da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. >Vildan RENDE