“KURALLARA UYALIM”

.

GÜNDEM 26.06.2023 15:15:00 0
“KURALLARA UYALIM”

Gazipaşa Şoförler Odası Başkan Yardımcısı Hasan Tuncel, Kurban Bayramı’nda yolculuk yapacak otomobil, yolcu otobüsü ve taşımacılık yapan kamyon ve TIR sürücülerine trafik kurallarına uymaları konusunda uyarı yaptı.

ÜLKE genelinde özellikle bayram tatillerinde trafik kazalarının artış gösterdiğine vurgu yapan Gazipaşa Şoförler Odası Başkan Yardımcısı Hasan Tuncel, Kurban Bayramı’nda yolculuk yapacak tüm sürücülere önemli uyarılarda bulundu. Bayram tatili dolayısıyla yollarda trafik yoğunluğunun artacağına dikkat çeken Tuncel, “Trafikte hiç bir zaman acele etmeden sabırlı ve kurallara uygun hareket ederek trafik kazaları azaltacağımızı bilmenizi isterim. Bu nedenle sürücülerimizin trafik kurallarına uyması, olası kazaları azaltacak ve bayramın yasa dönüşmesini engelleyecektir” dedi.

“TRAFİK KURALLARINA UYALIM”

Sürücülere trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulunan Tuncel, “Şehirlerarası yolculuk yapacak otomobil, yolcu otobüsü ve taşımacılık yapan kamyon ve TIR sürücüleri trafik kurallarına özen göstersinler. Özellikle sürücülerimiz hız konusunda dikkatli olsunlar. Aşırı hızda araç kullanmayalım. Emniyet kemerlerimizi takalım, hiçbir şekilde uykusuz yola çıkmayalım. Yorulduğumuz zaman dinlenelim. Trafik ışık, işret ve levhalarına riayet edelim. Alkollü araç kullanmaktan kaçınalım. Trafik kurallarına özen gösterirsek, meydana gelebilecek kazaların önüne geçebiliriz. Bu vesileyle bizlerin yolunu gözleyen sevdiklerimizi üzmeyiz” diye konuştu.

“SEVDİKLERİMİZİN BİZİ BEKLEDİĞİNİ UNUTMAYALIM”

Yorgun ve kurallara uymadan araç kullanımının telafisinin olmayacağını belirten Tuncel, araç kullanırken cep telefonu kullanılmaması gerektiğini belirterek, “Gece yolculuk edecek sürücülerden araçların aydınlatma sistemini en iyi şekilde kontrol edilmesi, gece yolculuklarındaki görüş olumsuzluklarından en az seviyede etkilenmek için camların temizliğine daha fazla dikkat edilmesi gerekiyor. Gittiğimiz yerde bizleri bekleyen sevdiklerimiz olduğunu aklımızdan çıkarmayalım. Tüm vatandaşlarımızın bayramını şimdiden kutluyor, kazasız belasız ve huzur içinde bir bayram diliyorum” şeklinde konuştu.>Emin ŞİMŞEK


Anahtar Kelimeler: “KURALLARA UYALIM”