KUM OCAĞI İDDİALARINA VATANDAŞ TEPKİSİ

GAZİPAŞA’DA; Muzkent, Kırahmetler, Göçük ve Güney mahalleleri sınırında bulunan mermer ocağının Kum ocağına çevrileceği iddiası yeniden gündeme geldi.

GÜNDEM 31.08.2023 17:51:00 0
KUM OCAĞI İDDİALARINA VATANDAŞ TEPKİSİ

Gazipaşa’da uzun yıllar mermer ocağı olarak faaliyet gösteren işletmenin kum ocağına çevrileceği iddiası, ocağın çevresinde bulunan mahallelerin tepkisini çekti. Muzkent, Kırahmetler, Göçük ve Güney mahalleleri sınırında bulunan mermer ocağının kum ocağına çevrilmesi durumunda çevre mahallelere ciddi anlamda zarar vereceğini dile getiren vatandaşlar, kum ocağının çevre mahallelerde yapılan tarımsal üretimi tehdit edip, ekolojik dengeyi bozmasından korkuyorlar. 

 

“TOZLAR TARIMI KÖTÜ ETKİLEYECEK”

Kum ocağı iddialarından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Göçük Mahallesi Azası Köy İhtiyar Heyeti Üyesi Ercan Yiğit, “Göçük Mahallesi Eğrikorum Mevkiinin hemen alt tarafında bulunan maden ocağı (mermer ocağı) şimdi de aldığımız duyumlara göre kum ocağı olacakmış. Doğruysa vay halimize. Çünkü tozlar tarımı kötü etkileyecek. Buranın hemen yukarısı benim mahallem olan Göçük Mahallesi Eğrikorum Mevkii. Buradan toz yükselirse en büyük zararı Eğrikorum mevkiimiz, Güneyköy Mahallesi ve Kırahmetler Mahallesi görecek. 

 

BİRLİKTE OLALIM

Hep beraber muhtarlar azalar, köy ihtiyar heyeti, hep birlikte hareket edelim. Tozun ne olduğunu en iyi bilenlerden biri benim. 35 yıldır inşaatın içinden çekirdekten yetiştim. Daha önce söz verildi toz çıkarsa kapatılacak dendi maden ocağı için. Sayın Kaymakamımıza sesleniyoruz; meyvelerimiz ve sebzelerimiz tozu sevmez, üretimimiz açsından bu önemli. Bu konu hakkında birlikte mücadeleye devam etmeliyiz. Ocağa yakın tüm köylerin muhtarları, köy ihtiyar heyeti ve azalar hep birlikte olalım ve kum ocağının olma ihtimaline karşı seferber olalım” dedi. >Geylani TOPALOĞLU