KÜLTÜREVİ’NDEN YARIŞMAYA DAVET

KÜLTÜREVİ’NDEN YARIŞMAYA DAVET

Gazipaşa Korubaşı Özel Kültürevi, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99’uncu yılına özel 7’nci ve 8’inci sınıf öğrencileri arasında ödüllü kısa öykü yazma yarışması düzenliyor.

Sadece 7’nci ve 8’inci sınıf öğrencilerinin katılabileceği yarışmanın sonuçları, 29 Ekim 2022 cumartesi günü açıklanacak. Ödül töreni aynı gün Korubaşı Mahallesi, Sarıağaç mevkii Kültür Sokak’ta bulunan Korubaşı Özel Kültürevi bahçesinde yapılacak. Gazipaşa Korubaşı Özel Kültürevi Kurucusu Hikmet Özkaya, 7’nci ve 8’inci sınıf öğrencilerini ödüllü kısa öykü yazma yarışmasına davet etti.

Yarışmaya katılım şartları şu şekilde:

KATILIM ŞARTLARI:

1- Yarışmaya Gazipaşa’daki tüm 7. ve 8. sınıf öğrencileri katılabilir.

2- Yarışma konusu serbest. Öyküler bilgisayarda 12 punto A- 4 ebadında en fazla 3 sayfadan oluşan kısa öyküler olacak. (3 sayfadan az olabilir)

3- Öykülerin son teslim tarihi 14 -Ekim- 2022 cuma günü saat 17.00'ye kadardır.

4- Öykülerden 3'er adet çoğaltılarak üzerlerine rumuzları konacak. (Rumuzlar harf ya da rakam olabilir.) Ayrı ayrı üç zarfa konacak,zarfın üzerine rumuzlar yazılacak. Yazarın adı soyadı kimliği ayrı bir zarfa konularak, Bilgiç İş Hanı Kat 3'te bulunan Atatürkçü Düşünce Derneğine teslim edilecek.

5- Yarışmada ilk üç dereceye giren öğrencilere: 1.’ye 1500 TL, 2.’ye 1000 TL, 3.’ye 500 TL, ayrıca, seçici Kurul özendirme ödülü olarak para ödülü ve madalyalar verilecektir.

6-Sonuçlar 29 Ekim 2022 Cumartesi günü saat 14.00’te Cumhuriyet Bayramı’nda açıklanacaktır. Ödül töreni aynı gün Korubaşı Mahallesi, Sarıağaç mevkii Kültür Sokak’ta bulunan Korubaşı Özel Kültürevi bahçesinde yapılacak.

7- Eserler içerik, dil anlatım ve yazım kuralları yönüyle değerlendirilecektir.

8-Seçici Kurul Üyeleri,

   a- Aydın Balcı ( Yazar Em.Öğrt)

   b- Uğur Yetkin ( Edebiyat Öğretmeni)

   c- Kasım Çetin Köyoğlu (Yazar Em. Öğrt.) isimlerinden oluşmaktadır.

ÖĞRENCİLERE BAŞARI DİLEDİ

Tüm katılımcı öğrencilere başarı dileyen Gazipaşa Korubaşı Özel Kültürevi Kurucusu Hikmet Özkaya, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99’uncu yılına özel bölge bir yarışma düzenlemek istedik. Yarışmamıza tüm 7. ve 8. sınıf öğrencilerimiz davetlidir. Ayrıca yarışmaya katılan öğrencilerimize vereceğimiz ödül tutarı yükseltildi. Daha önce öğretmenliğini yaptığım hayırsever bir öğrencim yarışmada dağıtılmak bir miktar para gönderdi. Daha önce yarışma ödülü için 1.’ye 500 TL, 2.’ye 300 TL, 3.’ye 200 TL ödül verileceği açıklamıştı. Hayırsever öğrencimin gönderdiği para ile birlikte yarışmanın ödülü 1.’ye 1500 TL, 2.’ye 1000 TL, 3.’ye 500 TL olarak değiştirildi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Yarışmaya katılacak öğrencilerimize de teşekkür ediyorum” dedi.



Anahtar Kelimeler: KÜLTÜREVİ’ YARIŞMAYA DAVET