KÜÇÜK AİLE İŞLETMESİ DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI

2023 yılında ÇKS’ye kayıtlı olup 5 dekardan az araziye sahip gerçek kişi çiftçilerin yararlanabileceği “küçük aile işletmesi desteği” başvuruları başladı.

GÜNDEM 7.12.2023 09:08:00 0
KÜÇÜK AİLE İŞLETMESİ DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Küçük Aile İşletmesi Desteği” başvuruları başladı. Meyve, sebze, süs bitkisi veya tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği yapan 2023 yılında Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’ye kayıtlı olma şartıyla 5 dekardan az araziye sahip olan gerçek kişi çiftçilerin yararlanabileceği desteğin başvuruları, 12 Ocak 2024 tarihine kadar devam edecek. Başvurular, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne yapılacak. 


BU DESTEKTEN KİMLER FAYDALANAMAZ?
Küçük aile işletmesi desteği hakkında bilgilendirme yapan Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik; “Çiftçilerimize yardım amaçlı bazı şartları taşıyan “küçük aile işletmesi desteği” başvuruları başlamış bulunmaktadır. Yaptığımız paylaşımda bu destekten kimlerin faydalanabileceğini anlattık. Bilmeyen çiftçilerimiz için de bu destekten kimlerin faydalanamayacağını açıklamak istedim. 2023 üretim yılında Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’ye başvuru yapmamış olanlar,2023 üretim yılında desteklemeye esas ürünleri tohumluk elde etmek ve filizlendirme amacıyla üretenler, tapu kayıtlarında hisse büyüklüğü beş dekar üzerinde olan arazilerin kiralama yoluyla bölünmek suretiyle tarımsal faaliyet yapılan alanın beş dekar veya altına düşenler, tasarrufunda bulunan arazinin bir kısmında tarımsal faaliyet yaptığını beyan eden çiftçilere mahallinde yapılan kontrollerde tarımsal faaliyette bulunduğu arazi toplamının beş dekarın üstünde olduğunun tespit edilenler, nadas alanları, örtüaltı ünitelerinde meyve, sebze, süs bitkisi ile tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği yapan çiftçilerin Örtü Altı Kayıt Sistemi (ÖKS)’ye kayıtlı olmayanlar, açıkta veya örtü altında yapılan ikinci üretimler faydalanamayacaktır” ifadelerini kullandı. >Aysel YILDIZ