KRİTİK BOTOX UYARISI İLÇEDE İZİNLİ İŞLETME YOK

KRİTİK BOTOX UYARISI İLÇEDE İZİNLİ İŞLETME YOK

.

Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ilçede botox ve benzeri iğneli uygulamaların yapıldığı, Gazipaşa’da Sağlık Bakanlığı’ndan izinli her hangi bir işletmenin bulunmadığı belirtilerek, vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları istendi.


GAZİPAŞA İlçe Sağlık Müdürlüğü, ekonomik koşullar ve denetimde yaşanan sorunlar ve eksiklikler nedeni ile vatandaşların merdiven altı diye tabir edilen merkezlerde geriye dönülmez büyük mağduriyetler hatta ölümler gerçekleştiğine dikkat çekerek, denetimlerde Gazipaşa’da izinsiz veya yetkisiz sağlık hizmeti sunan işletmelerin tespiti halinde hapis ve adli para cezası uygulanacağını dile getirdi. İlçe Sağlık Müdürlü tarafından Gazipaşa’da botox ve benzeri iğneli uygulamaların yapıldığı Sağlık Bakanlığı’ndan izinli her hangi bir işletmenin bulunmadığı belirtilerek, uyarı yapıldı.


“İZİNSİZ VE YETKİSİZ BOTOX YAPMAK YASAK”
Son yıllarda internetin yaygınlaşması ile güzellik merkezi adı altında yüz estetiği, dolgu botox, mezoterapi yapıldığını gösterir reklam ve ilanların çoğaldığını vurgulayan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Eşşe Çelik, “Güzellik salonu ve kuaför gibi işyerlerinde; botoks, dermal dolgu, mezoterapi, hacamat, akupunktur, lipoelektro gibi her türlü iğneli tabip yetkisinde olan tıbbi işlemler yapılamaz. Ayrıca bunlara yönelik tanıtım, reklam ve ilan da yapamaz” dedi.


“HAPİS VE ADLİ PARA CEZASI UYGULANIR”
Çelik, açıklamasının devamında ise “İşyeri Açma ve Çalışma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik kapsamında, güzellik salonunda tıp fakültesi diploması olan biri çalışsa bile, tabip yetkisinde olan tıbbi işlemler güzellik salonunda yapılamaz. Tıbbi ürün ve hastalıkların tedavisine ilişkin tavsiyelerde bulunamazlar. Bu kapsamda Müdürlüğümüzce yapılan denetimlerde tespit edilen uygunsuzluklarda; 3359 Sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu, 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı San’atlarının Tarz-ı İcrasına Dair Kanun ve Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği çerçevesinde değerlendirilerek, hapis ve adli para cezası uygulanmaktadır.
 

“SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE DENETLİYORUZ” 
Ruhsatlandırılmış güzellik salonu, kuaför gibi iş yerlerinde yapılan sağlık hizmeti sunumu ile ilgili tüm işlemler ve tıbbi cihaz bulunup bulunmadığı Sağlık Müdürlüğümüzce denetlenmektedir. Bu işyerlerinde, hizmet satın almadan önce, uygulama yapacak kişinin eğitimi ve sertifika belgesinin olup olmadığı sorgulanmalıdır. Ayrıca güzellik salonu, kuaför vb. işyerlerinden, yapılacak bütün iş ve işlemler için fatura istenmelidir.” ifadelerine yer verdi. >Vildan RENDE