KREDİ FAİZLERİ NE OLACAK?

.

GÜNDEM 4.06.2024 10:49:00 0
KREDİ FAİZLERİ NE OLACAK?

Gazipaşa Belediyesi’ni ziyaret eden AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla kullandırılan esnaf kefalet kredi faizleriyle ilgili soruya, “Bu durumun geçici olduğunu düşüyorum. Önümüzdeki günlerde düzeleceğine inanıyorum” diye cevap verdi.


ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Dere’ye, AESOB’a Gazipaşa’da faaliyet gösteren Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Nihat Mülazımağaoğlu, Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Hasan Tuncel ile kooperatif ve oda yöneticileri eşlik etti. 


BAŞKAN YILMAZ’I TEBRİK ETTİ
Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, AESOB Başkanı Adlıhan Dere ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Başkan Dere, Başkan Mehmet Ali Yılmaz’a 31 Mart 2024 seçimleri sonucunda güven tazeleyerek yeniden Gazipaşa Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı hayırlı olsun dileğinde bulundu. Başkan Yılmaz’ı tebrik eden Dere, Yılmaz’a görevinde başarı diledi. Dere ve beraberinde gelen heyetin tebriklerini kabul eden Başkan Yılmaz, ziyaretçilere çeşitli hediyeler verdi. Başkan Dere ise, Yılmaz’a hediye takdim ederek Türk bayrağı rozeti taktı.


ESNAF KREDİSİNİN FAİZLERİ NE OLACAK?
Başkan Yılmaz’ı makamında ziyaret eden AESOB Başkanı Dere, “Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığı kullandırılan esnaf kefalet kredi faizleri artırıldı. Esnafları ekonomik olarak zora sokan bu durumla ilgili bir girişiminiz oldu mu? Olduysa, ne gibi gelişmeler var?” Sorumuzu cevaplandırdı. Ancak Dere’den esnafları tatmin edecek bir cevap gelmedi. 


“DÜZELECEĞİNE İNANIYORUM”
Türkiye’de, yüksek enflasyon nedeniyle yüksek faiz politikasının uygulandığını ifade eden AESOB Başkanı Dere, “Faizler yüzde 60-70’lere vardı. Burada arayı kapatmaya çalışıyorlar. Mükelleflerimiz, kredi sözleşmesinde kredi faizlerinin çıkma ve inme ihtimallerine imza atıyor. Kredi çekerken yapılan sözleşmede bu durum var. Şu anki durumun geçici olduğunu düşüyorum. Önümüzdeki günlerde düzeleceğine inanıyorum” dedi. 


Öte yandan, Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, kefalet kredi faizleriyle ilgili Başkan Dere ile bir görüşme yapmış ve ilçedeki esnafların yaşadığı sıkıntıları Başkan Dere’ye aktarmıştı. >Aysel YILDIZ

 


Anahtar Kelimeler: KREDİ FAİZLERİ OLACAK?