Tarih: 03.10.2023 11:48

KÖYLÜLERİN HAKLI DİRENİŞİ YARGIYA TAŞINDI

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’DA dört mahallenin sınırında bulunan mermer ocağının kapasite artışı ve kum ocağına çevrilmesine yönelik verilen ÇED gerekli değildir kararı, bölge sakinlerinin talebi doğrultusunda Av. Seyda Afyoncu tarafından yargıya taşındı. 

 

Gazipaşa’da, muz ve örtü altı üretimin yükünü sırtında taşıyan Muzkent, Kırahmetler, Göçük ve Güney mahalleleri sınırında bulunan mermer ocağının kapasite artışı ve kum ocağına çevrilmesi konusuyla ilgili Antalya Valiliği Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden 4 mahalleyi yakından ilgilendiren tartışmalı bir karar çıktı. Gazipaşa Kaymakamlığı’na gönderilen yazıda, söz konusu ocakla ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir kararının verildiği belirtildi. Alınan bu karar; Muzkent, Kırahmetler, Göçük ve Güney mahallesindeki vatandaşlar tarafından protesto edilmiş ve doğayı tehdit eden ocakla ilgili hukuki mücadelenin başlatılacağı belirtilmişti. 

 

DAVA AÇILDI

Geçtiğimiz günlerde, Muzkent, Kırahmetler, Göçük ve Güney mahallesinde yaşayan 15 vatandaşın vekâletini alan Av. Seyda Afyoncu, doğayı tehdit eden ocağa karşı Antalya İdare Mahkemesi’ne dava açtı. 

 

“DEVLETİMİZİ YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ”

Dört mahallenin ortasına kurulmak istenen kum ocağının doğal dengeyi bozacağını belirten Güneyköy mahalle sakini Mehmet Küçükballı, açılmak istenen kum ocağının bulunduğu yerdeki antik yolun tahrip edildiğini iddia etti. “Buradaki araziler bizim ve zeytinliklerimiz var” diyen Küçükballı, “Karşıda devletin aşılama alanı olan 500 dönüm arazi var. Diğer tarafta devletin verdiği 2 kilometre boyunca ikişer parsel zeytinliklerimiz var. Kum ocağı doğayı tamamen kötü etkileyecek ve doğal dengeyi bozacak. Maden ocağının olduğu yerden Antik Kent’e giden yol tahrip edildi. Büyük ihtimalle define avcılığı da yapıyorlar ve o bölümü kesintiye uğrattılar. Ayrıca burada 4-5 tane ASAT’a bağlı içme suyumuz var ve karayolları ile iç içe. Eğer kum ocağı olursa hayat nasıl olacak bilemiyoruz. Doğalı beri burada yaşıyoruz ve kum ocağı için köyümüzü mü terk edelim? Devletimizi, bize söz veren milletvekillerini, kaymakamı yanımızda görmek istiyoruz” diye konuşmuştu. >Selçuk ÖZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —