Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm tahsis alanı olarak ilan edilen Koru Mahallesi’ndeki 3 taşınmaza yapılacak turizm yatırımlarının maliyeti 1 milyar lirayı bulacak.
Gazipaşa’da havalimanı ile birlikte gelişim beklenen ancak imar çalışmaları sebebiyle geciken turizm alanları için Kültür ve Turizm Bakanlığı harekete geçmişti. Bakanlık, ocak ayında Koru Mahallesi Fidanlık Caddesi’ndeki 3 taşınmazın girişimcilere tahsisine ilişkin ilan yayımlamıştı. Resmi Gazete'de yer alan ilana göre, Koru Sahili’nde ki 163 dönümü bulan 3 ayrı taşınmaza 4 veya 5 yıldızlı olacak şekilde 3 adet 700’er yataklı otel inşa edilmesi kararlaştırılmıştı. Gazipaşa Manşet Gazetesi Konuyla ilgili detayları okuyucularıyla buluşturuyor.
GİRİŞİMCİLER YATIRIM TAAHHÜDÜNDE BULUNACAK
İlanda tahsise açılan ve Hazine’ye ait olan Gazipaşa’daki söz konusu taşınmazlar; Koru Mahallesi, Fidanlık Caddesi, 1 nolu özel parsel (1473/1, 1474/1, DHTA), 2 nolu özel parsel (1471/1, 1471/1, 1473/1, DHTA), 3 nolu özel parsel (1470/1, 1471/1, DHTA) konumlarında bulunuyor. Kapsam dahilindeki kamu taşınmazlarının tahsisi için istekli yatırımcıların; belirlenen kapasitelerde konaklama tesisleri ile çeşitli büyüklükte günübirlik tesis kurma taahhüdünde bulunacak. Girişimci, onaylı uygulama imar planı bulunan alanlarda 1 yıl, onaylı uygulama imar planı bulunmayan alanlarda 2 yıl geçmeyecek sürede yatırım yapmak zorunda kalacak. Aksi halde belirtilen sürede yatırım yapılmaz ise peşin alınan ön izin bedelinin kalan süreye isabet eden kısmı kullanım bedelinden mahsup edilecek.
İMARDA SIKINTI ÇIKARSA BAKANLIK DEVREYE GİRECEK
Söz konusu taşınmazların bulunduğu alanda imarla ilgili bir sıkıntı yaşanması durumunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı devreye girecek. Hali hazırda Gazipaşa Belediyesi tarafından yapılan imar uygulamalarında sorun çıkması durumunda bakanlık turizme tahsis edilen alanlarda imar uygulaması yapabilecek. Girişimciler birden fazla taşınmaz tahsisi için başvuruda bulunabilecek.
DEĞERLERİ MİLYONLARCA LİRA
Koru Mahallesi’ndeki 3 taşınmaza yatırım başvurusu yapan girişimciler milyonlarca lirayı gözden çıkaracak. Bakanlık tarafından yayımlanan yönetmelikte, söz konusu üç taşınmaza 4 yıldızlı otel yapmak isteyen yatırımcı, 219 milyon 815 bin 400 TL’yi, 5 yıldızlı otel için ise 318 milyon 095 bin 400 TL’lik yatırım yapmak zorunda kalacak. Tahsise konu taşınmazlara ilişkin yapılacak müzakerede teklif edilebilecek sosyal ve teknik altyapıya katılım payı ise en az 100 milyon TL olup, açık artırmaya bu miktar üzerinden başlanılacak. Söz konusu alanlara 5 yıldızlı otel yapılması durumunda turizm yatırımlarının maliyeti 1 milyar lirayı bulacak.