KORONA KOL GEZİYOR

Gazipaşa’da son günlerde artışa geçen koronavirüs vakaları vatandaşları tedirgin ederken, HES uygulamasına yansıyan veriler riskin günden güne arttığını gözler önüne serdi.

GÜNDEM 22.07.2022 16:07:00 0
KORONA KOL GEZİYOR

Dünya'da ilk olarak 2019 yılının sonunda Çin’de ortaya çıkan ve milyonlarca kişinin ölümüne neden olan koronavirüs (Kovid-19) bitti derken yeniden hortladı. Mayıs ayı sonunda 7 bin olan vaka sayısı, temmuz ayının ikinci haftasında 226 bine yükseldi. Türkiye’yle birlikte ilçemizde de koronavirüs vakaları yeniden artış göstermeye başladı. Vaka sayısındaki artış Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına da yansıdı. Kent genelindeki vaka artışının dikkat çektiği haritada Gazipaşa’nın düşük riskten, yüksek riske doğru ilerlemesi vatandaşları tedirgin etti.  

TESTLERİN YÜZDE 40’ININ POZİTİF ÇIKIYOR

Sağlık Bakanlığı'nca açıklanan haftalık korona tablosuna göre, vaka sayısı 226 bin 532 oldu, 96 kişi hayatını kaybetti. Geçtiğimiz hafta vaka sayısı ise 117 bin 95 olarak açıklanmış ve 31 kişi yaşamını yitirmişti. 27 Haziran-3 Temmuz arasında vaka sayısı 57 bin 11, vefat sayısı ise 25 olarak kayıtlara geçmişti.

Öte yandan uzamanlar, ülke genelinde yapılan testlerin yüzde 40’ının pozitif sonuçlandığına dikkat çekerek, vatandaşların daha tedbirli olmaları konusunda uyardı.


Anahtar Kelimeler: KORONA GEZİYOR